Levágják a karját, és ez még csak a kezdet

2017.02.14. 10:58

A posztapokaliptikus filmek mindig is tele voltak furcsaságokkal, de a The Bad Batch még ebből a mezőnyből is képes kitűnni nehezen meghatározható hangulatával, kannibál szereplőivel és nehezen felismerhető sztárszínészeivel. Az előzetes egy sivatagban ragadt lánnyal (Suki Waterhouse) indít, aki előbb fogságba esik, majd összehaverkodik a Trónok harca izomkolosszusa, Jason Momoa által megformált fickóval.

Az első igazán meghökkentő pillanat akkor jön el, amikor egy fűrésszel esnek neki a főhősnő karjának. Nehéz megtippelni, mi miért történik az előzetesben, hiszen az homályban hagyja a történetet, inkább hangulatképeket villant fel a The Bad Batch sivatagi disztópiájából. A pusztába száműzött emberek különböző módokon próbálnak életben maradni, egyesek repülőgéproncsok között élnek, és kannibalizmushoz folyamodnak, mások a Keanu Reeves által megformált szektavezért követik.

Jason Momoa és Suki Waterhouse a The Bad Batch című filmbenForrás: Neon

Reeves hatalmas bulikat rendez, és fegyveres nőkkel veszi körbe magát, akik mind azt hirdetik a pólójukkal, hogy „az álom bennem van”. A Mátrix sztárjának is megváltoztatták a külsejét, de Jim Carrey már egyenesen felismerhetetlen, miközben egy bevásárlókocsival vándorol a sivatagban. Diego Luna is szerepel a filmben, de vagy nem rakták bele az előzetesbe, vagy ő még Carrey-nél is felismerhetetlenebb volt.

Nem igazán értjük, hogy mit láttunk a trailerben, de arra mindenképen jó volt, hogy felcsigázza a kíváncsiságunkat. Ana Lily Amirpour első nagyjátékfilmje, a Csadoros vérszívó is egy különös műfaji kevercs volt, egyszerre volt western, Jim Jarmuscht idéző művész- és vámpírfilm. A The Bad Batch-ben is legalább ilyen merészséggel keverte össze a műfaji elemeket a rendező. A film világpremierjét a tavalyi velencei fesztiválon tartották, ahol elnyerte a zsűri különdíját, az amerikai mozik június 23-tól vetítik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK