Nézze meg, miért halmozzák el díjakkal Casey Afflecket!

Casey Affleck
CAsey Affleck
Vágólapra másolva!
Kíváncsi arra, miért tartják Casey Afflecket az idei Oscar fő esélyesének a legjobb férfi főszereplők mezőnyében? Ha igen, játsszon velünk és jegyet nyerhet A régi város premier előtti vetítésére. Ben Affleck öccse egy magának való házmestert alakít, akit teljesen megrémiszt a pótapai szerepkör. Szívbemarkoló, emberközeli drámára számítunk.
Vágólapra másolva!

Casey Affleck eddigi karrierje csúcsára ért A régi város (Manchester by the Sea) főszerepével. A kritikusok hozsannákat zengnek az alakításáról, a díjkiosztókon sorra nyeri az elismeréseket. Januárban Golden Globe-bal, februárban a brit filmakadémia által kiosztott BAFTA-díjjal jutalmazták, és az Oscaron is ő számít kategóriája fő esélyesének. Most ön is megnézheti, hogy miért van ez a nagy felhajtás a színész körül.

A fiatalabbik Affleck-testvér rendszerint sérült lelkű és nehéz természetű fickókat játszott el a karrierje során, az első Oscar-jelölését is egy vadnyugati bandita megformálásáért gyűjtötte be, aki betegesen rajongott a Brad Pitt által megformált Jesse James-ért a hosszúcímű westernben. A régi város-ban egy magának való házmestert alakít, aki bár alkalmatlannak tűnik a gyereknevelésre, mégis a gyámsága alá kerül a bátyja kamasz fia.

Michelle Williams és Casey Affleck A régi város című filmben Forrás: InterCom

Családi tragédia hozza vissza gyerekkora színhelyére, ahol nem csupán egy tizenéves sráccal (Lucas Hedges) kell szót értenie, hanem régi szerelmével (Michelle Williams) is meg kell békélnie. Kettejük zaklatott, a trailerbe is beillesztett párbeszéde azt sejteti, hogy még most sem gyógyultak be az egymásnak okozott sebek.

Fájdalmasan őszinte, emberközeli drámának ígérkezik A régi város, amely nem kínál olcsó megoldásokat az emberek érzelmi problémáira, inkább teljes mélységükben bemutatja azokat. Szerencsére azért humor is lesz a filmben: a főhőshöz került kamasz srác nem hajlandó elköltözni a városból, elmodása szerint azért nem, mert van egy zenekara és két(!) barátnője. Kenneth Lonergan rendező a Margaret után ismét a szívünkbe fog markolni.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Bostonban játszódik a Hideg nyomon.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt február 22-én, szerdán 19 órára a Westend moziba:

Babucs Andrea, Bak Roland, Balogh Ferenc, Bánfi Ruben, Barsvári Tímea, Bíró Andrea, Császár Zoltán, Csató Anikó, Darázs Andrea, Elek Sándor, Erdős Pál, Ézsiás Anikó, Fáber Ágoston, Fári Péter, Fekete Lara, Filep Ottó, Forrai Fanni, Gárdonyi Pál, Gothár Gergő, Hajnal László, Hámori Betti, Jászberényi Valéria, Kállai Gyöngyi, Kerek Orsolya, Kocsi Árpád, Kovács Zoltán, Kováts Bálint László, Kozák Tìcia, Kupai György, Macsuga Viki, Molnár Dóra, Müller Márk, Nagy Rudi, Papp Mihály,
Puszta Kriszti, Rucska Péter, Stárics Balázs, Stummer Dóra, Szabados Zsuzsanna, Vargha Magdolna

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!