Valami nagyon nincs rendben ezzel a filmmel

2017.02.14. 12:12

Komoly bajok lehetnek a Tulipánláz (Tulip Fever) című kosztümös drámával, amelynek már másodszor halasztották el a bemutatóját. Február 24-től játszották volna az amerikai mozik, de a The Weinstein Company a hét elején bejelentette, hogy csak később, valamikor 2017-ben fog debütálni a film. A halasztás okát és a premier pontos dátumát nem árulták el.

Az Alicia Vikander főszereplésével készült Tulipánláz-at eredetileg 2016 júliusában mutatták volna be, még arról is lehetett olvasni, hogy akár az év végi díjszezonban is lehet esélye, de aztán a TWC 2017 februárjára tolta a premiert.

Christoph Waltz és Alicia Vikander a Tulipánláz című filmbenForrás: TWC

Papíron biztos befutónak tűnik a film. Alicia Vikander ázsiója évről évre nő, tavaly Oscart nyert, idén vele forgatják az új Tomb Raider-filmet. Dane DeHaan és Cara Delevingne Hollywood feltörekvő színészei közé tartoznak, Christoph Waltz pedig világszerte ismert színésszé vált Tarantinónak köszönhetően.

A Tulipánláz írójának és rendezőjének sem szűz terület a kosztümös dráma műfaja, Tom Stoppard írta a hét Oscart nyert Szerelmes Shakespeare-t (amely szintén Weinsteinék filmje volt), Justin Chadwick pedig A másik Boleyn lány-nyal bizonyított.  A film 2016-ban kiadott előzetese egy romantikus és fordulatos drámát ígér, amely sokak ízlésével egybevág.

Vikander egy fiatal nőt formál meg a 17. századi Hollandiában, aki egy idősebb férfihoz (Christoph Waltz) megy feleségül, majd titkos viszonyba kezd a családi portrét megfestő fiatal festővel (Dane DeHaan). A szerelmespár egy merész tervet eszel ki, hogy együtt lehessenek, amelynek egy koporsó is részét képezi, illetve köze van az akkoriban rendkívül népszerű tulipánokhoz is.

A filmek premierdátumának tologatása nem minden esetben, de legtöbbször azt jelenti, hogy a stúdió nincsen megelégedve a leforgatott anyaggal.  A Jupiter felemelkedésé-t és a 47 ronin-t is csak nagy késések után mutatták be, de még így is hervasztó volt a végeredmény. Ezzel szemben a Z Világháború-t össze tudták úgy rakni a pluszba kapott idő alatt, hogy egy teljesen vállalható film kerekedjen ki belőle. A Tulipánláz-at 2014-ben forgatták le, és azóta sem engedik ki a dobozból. Hogy miért, azt csak találgatni lehet.