Először az Origo Filmklubon láthatja a Brazilok című vígjáték moziplakátját. Ahogy a poszteren, úgy a bohókás filmben is a futballé a főszerep: az elírt ronaldós mezben feszítő Fingitől (Lakatos Erik) a plébánoson át a hivatali dolgozókkal bezárólag mindenki imádja a focit a faluban. És most egy igazán nagy tétért rúghatják a labdát: a győztes csapat kiutazhat Rio de Janeiróba.

Moziplakát a Brazilok című filmhezForrás: InterCom

A faluból hagyományosan a hivatal alkalmazottaiból összeálló csapat áll ki a bajnokságon, most viszont a településen belül is konkurenciájuk akad: az ott élő romák is kiállítanak egy csapatot, braziloknak keresztelik el magukat, és a labdazsonglőr Fingi is ott van közöttük. A moziplakát alapján félpályáról is egy birka hátára tudja varázsolni a labdát. A poszter alján látható, hashtaggel ellátott jelmondat is figyelmet érdemel: "#nembeszarni".

A Brazilok korábban bemutatott előzetese egy felemelő, szertelen és vidám nyári színekkel megfestett filmet sejtet, amely nem tesz úgy, mintha nem lennének komoly etnikai feszültségek Magyarországon, de ezt humorral és empátiával tálalja.

M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor változatos színészgárdával keltette életre a vidéki miliőt, Farkas Franciska, Schmied Zoltán és Gryllus Dorka mellett Dobó Kata, Bánki Gergely, Gáspár Laci, Rezes Judit, Fekete Ernő és Anger Zsolt is feltűnik a filmben. A Brazilok április 6-tól lesz látható a magyar mozikban.