Mel Gibson rendezheti a Suicide Squad folytatását

2017.02.16. 14:35

Ben Affleck állítólag teljesen ki akar szállni a DC-univerzumból, többé nem akar Batman lenni. Egy másik hollywoodi sztár viszont éppen azon tanakodik, hogy belépjen-e a szuperhősök világába. A Warner stúdió Mel Gibsonnal folytat tárgyalásokat annak reményében, hogy A rettenthetetlen és az Apocalypto készítője elvállalja a Suicide Squad 2 rendezését – írja a The Hollywood Reporter.

Mel Gibson az Oscar-jelöltek ebédjénForrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin Winter

A filmes szaklap úgy tudja, hogy még a tárgyalások elején tartanak, Gibson jelenleg a képregényekkel, a Suicide Squad antihőseivel ismerkedik. Különösnek tartjuk, hogy a színész-rendező nem mondott rögtön nemet a Warner ajánlatára. „Egy darab szar lett” – így jellemezte a Batman Superman ellen-t a tavalyi velencei filmfesztiválon, majd arról beszélt, hogy őt nem érdeklik a szuperhősfilmek, hiszen az igazi szuperhősök nem viselnek sztreccsruhát.

Margot Robbie és Jared Leto a Suicide Squad című filmbenForrás: InterCom

A Marvel már évekkel korábban megkereste Thor apjának, Odinnak a szerepével, de Gibson passzolta a lehetőséget. A Suicide Squad 2-n azért gondolkodhatott el mégis, mert most nem színészként, hanem rendezőként számítanak rá. Gibson ultraerőszakos stílusa valóban passzolhat Harley Quinnhez és társaihoz, kérdéses viszont, hogy a Warner engedi-e majd neki, hogy a saját feje után menjen. Bármi is történjék, a gyalázatos sikerült első rész után az Öngyilkos osztagra ráférne egy kiadós vérfrissítés.

A passió rendezője akkor tudna érvényesülni, hogy ha a megszokott PG-13 (tizenhárom év alatt szülői felügyelettel ajánlott) helyett egy magasabb korhatár-besorolással készíthetné el a filmet. Az utóbbi évek szuperhősfilmjei közül egyedül a Logan és Deadpool készítői lépték meg ezt a pénzügyi szempontból kockázatos lépést, és egyik sem a Warner zászlaja alatt valósult meg. A stúdió más  rendezőkkel is tárgyal azért, A 44. gyermek-et jegyző Daniel Espinoza is szóba került a feladatra.

Will Smith és Margot Robbie a Suicide Squad - Öngyilkos osztag című filmbenForrás:InterCom

Az utóbbi egy évben Hollywood látványos gesztusokkal jelezte, hogy visszafogadta köreibe Gibsont. A fegyvertelen katona hat kategóriában van versenyben az Oscarért, Az egykori számkivetett akár a legjobb rendező díját is megnyerheti. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK