Natalie Portmanből előbújt a munkásosztálybeli szexördög

2017.02.18. 12:15

Tegnap adtunk hírt arról, hogy kikerült egy gyönyörű, bakelitlemezes tematikájú poszter Terrence Malick legújabb, Song to Song címet viselő filmjéhez, amit tüstént meg is toldottak egy pazar előzetessel. Az őrület határán és Az élet fája legendás rendezője marad a modern nagyvárosi környezetben, mint legutóbbi, erősen megosztó filmjében, a magyar mozikat széles ívben elkerülő Knight of Cups-ban, ám most a zenei szcénába kalauzol minket olyan sztárok közreműködésével, mint Rooney Mara, Ryan Gosling, Natalie Portman és Michael Fassbender.

Páran már 2012-ben kiszúrták a színészeket egy austini zenei fesztiválon, amint valódi zenészekkel közösen lépnek fel, és az előzetes beigazolja a szóbeszédeket: Rooney Mara a Black Lips zenekarral gitározik a színpadon, míg a párducmintás ujjatlanba öltöztetett Ryan Gosling a Kaliforniai álom után ismét zongoristát játszik, és el is énekel egy melankolikus dalt a trailerben. Natalie Portman viszont szokatlan szerepet kapott: szőkített hajú, push-up melltartós pincérnőként láthatjuk, akit Fassbender figurája felszed az étteremben, mézet önt a szájába magasból, és az ágyra dobja.

Natalie Portman és Michael Fassbender a Song to Song című filmbenForrás: Broadgreen Pictures

Az is látszik, hogy szerelmi sokszög alakul ki a szereplők között, viszont Malicktól hiba volna könnyen befogadható, egyenes vonalvezetésű történetet várni, valószínűbb, hogy szabad asszociációkkal, experimentális gondolatfolyammal fog csapongani a sörszagú pogózás és a magángéppel járó producerek luxusa között.

Visszatér állandó operatőre, a háromszoros Oscar-díjas Emmanuel Lubezki, és az előzetes hemzseg a lenyűgöző felvételektől, az például elképesztő, ahogy egy kéz alól fényképezi Marát, mintha egy óriás hordozná a tenyerén.

Rooney Mara a Song to Song című filmbenForrás: Broadgreen Pictures

A filmben feltűnhet még Christian Bale, Holly Hunter, Iggy Pop, Patti Smith és számos további híresség, hacsak Malick szokásához híven ki nem vágja őket. Val Kilmert kiszúrhatjuk már az előzetesben is – az 56. másodpercnél viszik le a színpadról meglehetősen zaklatott állapotban.

Számomra változatlanul örömünnep minden Malick-film, úgyhogy remélem, a magyar mozikba is eljut, amire a sztárparádét tekintve látni esélyt. A világegyetem fejlődéséről szóló dokumentumfilmje, Az univerzum története március 30-tól mindenesetre nálunk is látható lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK