Három magyar nehézfiú került Jennifer Lawrence közelébe

Jennifer Lawrence
Vágólapra másolva!
Szabó Simon, Árpa Attila és Anger Zsolt is szerepelni fog Jennifer Lawrence Magyarországon forgó hidegháborús kémfilmjében. A három magyar színészt szigorú titoktartási szerződés köti, úgyhogy még nem beszélhetnek a Vörös veréb forgatásán szerzett élményeikről, de az Aranyélet Hollós Endréje azért mondott pár szép szót az Oscar-díjas színésznőről.
Vágólapra másolva!

Mint arról valószínűleg már mindenki értesült, Jennifer Lawrence január eleje óta Magyarországon forgatja a Vörös veréb (Red Sparrow) című hidegháborús kémthrillert. A hollywoodi produkcióban több magyar színész is fel fog tűnni, közülük egyelőre háromnak a részvétele biztos.

Szabó Simon Forrás: Origo

Az éhezők viadala Oscar-díjas sztárjával fog osztozni a vásznon a Megdönteni Hajnal Tímeát legendásan bunkó Bögöcsét játszó Szabó Simon, A nyomozó főszerepéből és az Aranyélet című HBO-sorozat Hollós Endréjeként ismert Anger Zsolt, illetve Árpa Attila.

Radivoje Bukvic és Árpa Attila a Die Hard - Drágább, mint az életedben Forrás: InterCom

Árpa az, aki a legügyesebben szokott lecsapni a Magyarországon forgó hollywoodi filmekben a helyi színészeknek felkínált szerepekre: John Cusack partnere volt a 2002-es Max-ben, Selena Gomezt kergette a Csajok Monte-Carlóban című vígjátékban, Bruce Willisre lőtt géppuskával a Die Hard ötödik részében, odaszólt Melissa McCarthy-nak A kém-ben, a Charlize Theron főszereplésével készült, szintén hidegháborús The Coldest City-ben pedig határőrként fog feszíteni.

Mindhárom színész több napot forgat a Red Sparrow-ban, de a szigorú titoktartási szerződésük miatt még nem mesélhetnek a Jennifer Lawrence-közeli kalandjaikról. A Velvetnek azonban sikerült kihúznia két mondatot Anger Zsoltból, aki az IMDb tanúsága szerint orosz nagykövetet fog alakítani a készülő filmben.

"Egy ötnapos szerepem van a produkcióban.

- mesélte el Anger a bulvárlapnak.

Anger Zsolt az Aranyélet forgatásán Forrás: HBO

A Vörös veréb férfi főszerepét A nagy Gatsby-ből és az Exodus: Istenek és királyok-ból ismert Joel Edgerton játssza, ő pár nappal ezelőtt betért a budapesti ötödik kerületi Mátyás Pince étterembe, ott készült róla az alábbi fotó.

#joeledgerton #matyaspince #work

@davidkujek által megosztott bejegyzés,

A Vörös veréb forgatása még legalább két hónapig tart, az utómunkára viszont nem hagytak sok időt, ugyanis november 10-én már a mozikba is kerül a Jason Matthews magyarul is megjelent, azonos című regénye alapján készült film.

A Vörös veréb története

A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé.

A cselekmény Oroszországból indulva Finnországon, Görögországon és Olaszországon keresztül az Egyesült Államokba vezet minket. Jegorova és Nash halálos össztűzben találják magukat, amely már nemcsak az ő életüket, hanem másokét is veszélybe sodorja. Titkos hűségeskük köttetnek és szegődnek meg, miközben minden hírszerző ügynökség veszélybe kerül Moszkvától egészen Washingtonig. (Forrás: Agave)