Őket fogják szétmarcangolni az alienek

2017.02.23. 11:27

Nem kell várni a májusi premierig, hogy megismerhessük a legújabb Alien-film szereplőit. Kiadtak egy négyperces prológust az Alien: Covenant-hoz, amelyben még egy utolsó vacsorára összegyűlik az űrhajó legénysége, mielőtt hosszú álomba merülnének a bolygóközi utazás időtartamára.

A komoly hangulat addig tart, míg a James Franco által megformált lázas beteg kapitány vissza nem vonul a kabinjába. A prímet a szalmakalapos Danny McBride viszi, akiről hamar meg is jegyzik a háta mögött, hogy néha tuskó tud lenni, és mindig hangosan beszél. Olyan mintha az Egyszer fent,...inkább lent önimádó főhősének, Kenny Powersnek a visszafogottabb változatát játszaná el: mindig csak a szórakozáson töri a fejét, de azért most szorult belé annyi felelősségtudat, hogy helyet kaphasson egy űrhajó személyzetében. Jelenleg ő a kedvenc karakterünk a filmből.

Az űrhajó legénysége az Alien: Covenant című filmbenForrás: InterCom

A komolyságot Daniels, azaz Katherine Waterston beszéde hozza vissza a jelenetbe, aki szerint történelmet ír a Covenant. Ilyen nagyszabású kolonizációt még sosem indítottak el ilyen messzi céllal a Földtől, mint most. A gesztusokból és a beszédfoszlányokból kiderül, hogy jobbára párok adják ki az űrhajó legénységét, nekik kell majd benépesíteniük a távoli bolygót.

Ha tippelni kellene, azt mondanánk, hogy a fenti csapatból legfeljebb ketten fogják majd túlélni az aliennekkel való találkozást, és közülük az egyik a Michael Fassbender által játszott android lesz. Jó móka az is, ha az ember megpróbálja megsaccolni, milyen sorrendben fognak elhalálozni a szereplők.

A vacsoraasztal és a díszletek miatt mindenkinek be fog ugrani A nyolcadik utas: A Halál ikonikus jelenete, amelyben John Hurtből előbújt az alien. A ziccert nem hagyhatták ki, ebben a kedvcsinálóban is rosszul lesz valaki az asztalnál. A fentebb látható Prologue: Last Supper-t Ridley Scott fia, Luke Scott rendezte, és nem része a teljes filmnek.

Az Alien: Covenant május 18-án kerül a magyar mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK