Jordan Horowitz, a Kaliforniai álom producere oldotta meg az Oscar legnagyobb baklövését: ő jelentette be a színpadon, hogy a legjobb film díja valójában a Holdfény-t illeti. A megdöbbentő eseményt az Entertainment Tonight kamerája előtt idézte fel, de a lényeg számunkra a háttérben folyt. A Mindenki két kislánya még a díjátadó hősét is elhomályosítja. 

A fenti videóban 1 perc 30-nál tűnik fel a kép jobb szélén az Oscar-szobrot szorongató, örömittas Gáspárfalvi Dorka, majd a szintén mosolygós Hais Dorottya is felbukkan (bár őt nagyrészt eltakarja Horowitz). Az utóbbi lány fejét megpusziló szmokingos férfi a Mindenki zeneszerzője, Balázs Ádám. 

Hais Dorottya és Gáspárfalvi Dorka az Oscar-gálánForrás: Facebook

Az estét az Oscar-afterpartin folytatta a Mindenki csapata. Ott is szoborral a kezükben sétáltak a kislányok, és álltak össze közös képre Nicole Kidmannel, Samuel L. Jacksonnal és Jeff Bridgesszel. Tegnap óta egy újabb hírességgel készült fénykép is előkerült, Dorka és Dorottya az Oscar házigazdájával, Jimmy Kimmellel szelfizett, aki amúgy éjszakai talkshow-t visz az ABC-n. 

Hais Dorottya, Jimmy Kimmel és Gáspárfalvi Dorka az Oscar-gála utáni bulinForrás: Facebook

A magyar kisfilm csapata ezután a Dolby Theatre-től 15 percre lévő Tom George étterembe tért be enni – ott nézték előtte a díjkiosztót a Los Angelesben tartózkodó egyéb stábtagok és rokonok (például a kislányok szülei). Az asztaltársaságról Szamosi Zsófia posztolta az alábbi fotót a Facebookon, és természetesen ott is előkerült az aranyszobor. 

Hais Dorottya, Gáspárfalvi Dorka és Szamosi Zsófia a Tom George étterembenForrás: Facebook

A Mindenki a legjobb élő szereplős kisfilmek mezőnyében győzedelmeskedett a vasárnap esti Oscar-gálán, ebben a kategóriában eddig még jelölésig sem jutott magyar alkotás. Gáspárfalvi Dorkával és Hais Dorottyával készült interjúnkat itt olvashatja el

A fenti videót heavencloudly ajánlotta a figyelmünkbe, köszönjük neki!