Az Oscar-szavazásokért felelős tanácsadó cég szerint egyik képviselőjük, Brian Cullinan a felelős azért, hogy elsőre rossz győztest hirdettek a legjobb film kategóriájában. A férfi ugyanis egy másik kategória borítékját adta oda a díjat kihirdető Warren Beattynek és Faye Dunaway-nek. Elképzelhető, hogy a twitterezés terelte el a figyelmét, a közösségi portálon a díj átadása előtt pár perccel posztolt egy képet a backstage-ből.

Brian Cullinan a felelős azért, hogy az Oscar-gálán Warren Beatty és Faye Dunaway először tévesen a Kaliforniai álmo-t nevezte meg a legjobb film kategória győztesének a Holdfény helyett, közölte a szavazatok összeszámlálásáért és kezeléséért felelős tanácsadó cég, a Pricewaterhouse Coopers (PwC). A cég közleménye szerint a cég munkatársa,Cullinan tévedésből a legjobb női főszereplő nevét tartalmazó tartalék borítékot adta oda a legjobb film borítékja helyett. A baki után Cullinan és a társa nem követték elég gyorsan a hiba helyrehozását szolgáló protokollokat".

A backstage-ből tweetelt 

Lehetséges, hogy Cullinan figyelmét a twitterezés terelte el, teszi hozzá a Reuters. Annyi biztos, hogy a férfi pár perccel a díj átadása előtt megosztott egy képet Emma Stone színésznőről a backstage-ből. A posztot később eltávolította, de az oldal tárolt verziójából később is elérhető volt, illetve képernyőképek is készültek róla.

Cullinan nem kommentálta a feltételezéseket.

Bocsánatot kértek 

A PwC a hibát elkövető ember megnevezése mellett vállalta a felelősséget a már most "borítékgate" néven emlegetett bakiért. Őszintén bocsánatot kérünk Warren Beattytől, Faye Dunaway-től, Jimmy Kimmel házigazdától, az ABC közvetítőtől és az Akadémiától, egyikük sem volt felelős a hibákért" – írták.