Február 27-én indult el a 3. Magyar Filmhét, ahol a tavalyi hazai filmtermés legjavát nézhetik meg az érdeklődők. Az Oscar-díjas Mindenki vetítése kapcsán egy speciális programmal készültek a szervezők: március 2-án csütörtökön 17:15-re közös éneklésre invitálják a Filmhét látogatóit az Aréna moziban. 

A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkara a Mindenki című filmbenForrás: Meteor Film

A Bodzavirág című kórusművet a filmben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkara adja elő, hozzájuk csatlakozhatnak be a bátrabb nézők. A közös éneklés után az Aréna 8-as termében vetítik le a Mindenki-t. 

A kórus magáénak érzi a filmet, az Oscar éjszakáján az iskolában gyűltek össze, matracokon aludtak, majd időben felkeltek, és a tévé előtt szurkoltak a Mindenki győzelmének. A várakozás és az örömmámor pillanatait ebben a cikkben nézheti meg

A Bodzavirág a film érzelmi csúcspontján csendül meg, miután a gyerekek bosszút álltak manipulatív és önző tanárnőjükön. A Mindenki zeneszerzője Balázs Ádám volt, aki édesapja, Balázs Árpád kórusművét használta fel a fináléhoz. A Bodzavirág szövege Nemes Nagy Ágnes Tavaszi felhők című versén alapult, és az alábbi lejátszóban most meg is hallgathatja a gyönyörű dalt.