Nézze meg az elsők között az év legjobban várt filmjét!

Némaság
Vágólapra másolva!
Kíváncsi a Taxisofőr és a Nagymenők rendezőjének egyik legszemélyesebb filmjére, a hit törékenységével foglalkozó Némaságra? Ha igen, játsszon velünk, és jegyet nyerhet a kosztümös dráma premier előtti vetítésére. Andrew Garfield és Adam Driver jezsuita szerzetesként próbálnak régi mesterük, Liam Neeson nyomára akadni a 17. századi Japánban, ahol brutális módszerekkel kínozták a keresztényeket.
Vágólapra másolva!

2016 elején és az idén is az összes filmpremier közül a Némaság-ét vártuk a legjobban. Nekünk csak bő egy évünk ment el álmodozással, Martin Scorsese viszont 1990 óta ábrándozott arról, hogy filmre viszi Endo Suszaku azonos című regényét, amely a 17. századi Japánban játszódik, és az akkori keresztényüldözések adták a témáját. Az évek során újból és újból visszatért a könyvhöz, hét éve Daniel Day-Lewisszal, Gabriel Garcia Bernallal és Benicio del Toróval akarta leforgatni, de ez a verzió is meghiúsult.

Martin Scorsese és Andrew Garfield a Némaság forgatásán Forrás: Freeman Film

Végül Andrew Garfield, Adam Driver és Liam Neeson főszereplésével készítette el a filmet, de ez is csak úgy sikerülhetett, hogy a rendezők és a színészek is lemondtak a szokásos gázsijukról. Neeson Ferreira atyát játssz a filmben, aki Japánba ment téríteni, és már hónapok óta nem kaptak róla hírt a rendtársai.

Két fiatal jezsuita szerzetes vállalja el azt a veszélyes feladatot, hogy Ferreira után mennek, és felkutatják őt. Ekkoriban Japánban üldözték a keresztényeket, akit elkaptak, azt brutális módszerekkel kényszerítették a hite megtagadására.

A Némaság Scorsese előző filmjének, A Wall Street farkasá-nak a szöges ellentéte lesz, csillogás helyett most a szenvedésben fogunk elmerülni, a külsőségek helyett sokkal inkább a lelki folyamatokra helyeződik a hangsúly.

Liam Neeson a Némaság című filmben Forrás: Freeman Film

Az átélt szörnyűségek hatására egyre inkább megroppan a fiatal Rodriguez atya hite, egyre erősebben foglalkoztatja az a rettenetes gondolat, hogy csupán a némasághoz imádkozik. Megterhelő, a lelkünket és a szívünket még sokáig mardosó remekműre számítunk.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Liam Neeson A misszió című filmben játszott jezsuita szerzetest.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt március 14-én, kedden 19 órára a Lurdy Ház moziba:

Alb Orsolya, Albert Mercédesz, Antal Sándor, Arányi Tiborné, Babucs Andrea, Bajzáth Sándor, Balogh Dorottya, Barsvári Tímea, Bedekovits Tibor, Benke Julianna, Bíró Andrea, Bogdán Hajnalka, Borgó Gábor, Busai Lilla, Csepregi Bernadett, Danyi Ildikó, Deák József, Deli Zsombor, Drégelyvári Anna, Dunai Katalin, Eichinger Helga, Elek Sándor, Fáber Ágoston, Fabics Zoltán, Farkas Adrienn, Fülöp Gergely, Garas Sándor, Gáspár Magdolna, Gergály Krisztina, Gyulai Erika, Gyurkó Dániel, Hadi Gábor, Hajnal László, Hegedűs Nóra, Horváth Ákos, Horváth Zsolt, Huszti Gergő, Istenes Gergő, Jakab Péter, Jakus Ádám, Jászberényi Valéria, Juhász Ildikó, Kaincz Beatrix, Katona Vilmos, Kerek Orsolya, Kiss Benke László, Kolonics Gábor, Kovács Zoltán Tibor, Kovács Zsolt, Kozári Enikő, Kozma Tamás László, Krizsák Zita, Kuszkó Antal, Lukács Barbara, Madarász Gabriella, Maros Lilla, Mészáros Eszter, Molnár Dóra, Molnár Róbert, Nagy Andrea, Nagy Péter, Nahimi Botond, Nánai Lilla, Novoth Katalin, Pálfy Dániel, Pap Dalma, Paulus Marcell, Ramotai Zoli, Rektor Andrea, Reszler Gergely, Smal Jutka, Solti Attila, Stárics Balázs, Szabó Barbara, Szabó Péter, Szelezsán Tanja, Tempfli Csaba, Tolnai Valéria, Toró Csanád, Tóth Regina, Urszin Zsuzsa, Vági Rita, Vallai Gabriella, Varga Zsófia, Veisz Szilárd, Verhóczki Ádám, Világos Nóra, Virág Hajnalka, Zsell Szilvia, Zsolnai György

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!