Bulis éjszakának indult, vérfagyasztó emberrablás lett belőle

2017.03.03. 13:50

Rengeteg ember álmodozik arról, hogy bepakol egy hátizsákba, és bejárja a világot. A Berlin Syndrome egy olyan elképzelt szituációt fest le, amikor az utazás rémálommá válik, amiből nincs menekvés. A thriller előzetese a rácsodálkozás nyugodt pillanataival kezdődik, Teresa Palmer játssza a Berlin utcáit járó ausztrál lányt, de aztán arra kell rádöbbennie, hogy a férfi (Max Riemelt), akiben megbízott, valójában egy őrült, aki foglyul ejtette. 

A kedvcsináló első felében több olyan mondat is elhangzik, ami a későbbi események tükrében új és borzongató értelmet nyer. „Annyira csendes” – mondja turistalány, „Berlin tele van ilyen kihalt helyekkel” – feleli a férfi, majd szex közben arról biztosítja a főszereplőt, hogy senki nem fogja őt hallani. 

Teresa Palmer a Berlin Syndrome című filmbenForrás: Aquarius Films

Ezek a mondatok csak addig tűnnek ártatlannak, amíg ki nem derül, hogy a német férfi valójában rabul ejtette a lányt, és többé nem engedi ki a házból. Dermesztő hatású thrillerre számítunk, ami után jó ideig meg fogjuk gondolni, hogy igent mondjunk-e egy ismeretlen meghívására. 

A Berlin Syndrome a Sundance fesztiválon debütált januárban, majd a Berlinalén is levetítették. A kritikusok egyetértettek abban, hogy Teresa Palmer szenzációs alakítást nyújt benne. A nálunk is forgalmazott Lore-t jegyző Cate Shortland filmjét Németországban már vetítik a mozik, Amerikában május 5-től lesz látható, magyar premierről még nem kaptunk információt.  

Teresa PalmerForrás: Relativity Media
Kamaszkorunk legszebb mellei - Teresa Palmer
Az ausztrál színésznő a legtöbb embernek a Nicolas Cage főszereplésével készült A varázslótanoncból vagy A negyedik című tini sci-fiből lehet ismerős, de mi az Eleven testekben zúgtunk bele, amiben visszahozott egy zombit az életbe. Őrjítően szexi rúdtánca annyira meggyőzte Christian Bale-t, hogy a színész nem is gyanakodott, hogy nem egy igazi sztriptíztáncossal beszélget. Olvassa el összeállításunkat!