Egy hónap múlva debütál a mozikban a Brazilok című keserédes vígjáték, amelyben egy brazíliai utazásért mérkőznek meg helyi futballcsapatok. A tét nagy, hiszen amúgy semmi esélyük nem lenne arra, hogy a saját szemükkel lássák Rio de Janeirót. A filmhez most egy videoklipet adtak ki, amely a Brazilok sűrített érzelmi világába repíti el a nézőt. 

És valóban, van itt minden, amit csak egy ember átélhet: öröm, szerelem, harc, fájdalom és kétségbeesés. A legörömtelibb pillanatok Farkas Franciskához és Mészáros Blankához fűződnek, ők bicikliznek és nevetgélnek a klip első harmadában. 

Farkas Franciska a Brazilok című filmbenForrás: InterCom

Aztán viszont borúsabbá vált a hangulat: Franciska már sebes arcú férfiakra néz támogatóan, alighanem a lány miatt verekedtek össze, a brazil mezben csatangoló labdazsonglőr Fingit (Lakatos Erik) pedig nála egy fejjel nagyobb srácok fenyegetik. 

 „Istenem, adj egy repülőgépet, olyat, ami felemel a földről egy népet” – énekli a Hajnaltájt című végefőcímdalban Jordán Adél, egy sorba összesűrítve Acsa lakóinak elvágyódását, a kitörés csekély esélyét. Ha maga a film is ilyen lesz, akkor tényleg széles lesz az az érzelmi spektrum, amit be fogunk járni a másfél órás játékidő alatt. 

Képkocka a Brazilok című filmbőlForrás: InterCom

Brazilok teljes filmzenéjét, így a Hajnaltájt szövegét és zenéjét is Bornai Tibor írta. A dalt az elsősorban színésznőként ismert Jordán Adél énekli,  aki a Puszi együttes énekesnőjeként is színpadra szokott állni. M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor filmjét április 6-tól vetítik a mozik, a Brazilok képektől és információktól roskadozó Facebook-oldalát itt találja

„Mondjátok, hát van szebb a kibontakozó szerelemnél? A tökéletesen kivitelezett kapáslövés nem ér mondani. Nem egy ligában játszanak” – teszik fel a kérdést az oldal legújabb bejegyzésében. Remélhetőleg ez a frappáns módon kifejezett életöröm a filmben is sokszor fel fog bukkanni.