Most már teljesen biztos, hogy két év múlva jön az Indiana Jones 5

2017.03.07. 12:44

Most már tényleg biztos, hogy két éve múlva jön az Indiana Jones ötödik része, a Disney hivatalos közleményben erősítette meg a 2019. július 19-i premierdátum tényét, és hozzátette, hogy Steven Spielberg és Harison Ford mellett a veterán producer-páros, Kathleen Kennedy és Frank Marshall is visszatér.

Harrison Ford az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmbenForrás: AFP

A cím nélküli ötödik részről egyelőre nem lehet többet tudni. Ford 77 éves lesz a film premierjekor, a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy ez lesz az utolsó kalandja régészprofesszorként, amelyben átadja a stafétabotot egy fiatal követőjének. Az új Star Wars-trilógiában is lezárult egy másik legendás karakterének, Han Solónak a karrierje.

A munkamániás Steven Spielberg az Indiana Jones 5 mellett más projekteken is dolgozik: a Ready Player One már az utómunkánál tart, a The Kidnapping of Edgardo Morarta című, egy zsidó kisfiú elrablásáról szóló történelmi dráma forgatása pedig hamarosan elkezdődik Oscar Isaac és a rendező új kedvence, Mark Rylance főszereplésével.

Még ez a filmmennyiség sem volt elég Spielbergnek, tegnap jelentették be, hogy régi kedvencével, Tom Hanksszel és Meryl Streeppel készül leforgatni a The Post című újságírós drámát, amely a vietnami háború megítélését alapjaiban megváltoztató Pentagon-jelentés kiszivárogtatásáról szól.

Tom Hanks és Steven Spielberg A kémek hídja című filmbenForrás: Photo12/Archives du 7e Art/Dreamworks/ Fox 2000 Pictures/Dreamworks/ Fox 2000 Pictures

Hanksnek ez lesz az ötödik közös filmje Spielberggel, Streep viszont meglepő módon a rendező egyetlen produkciójában sem bukkant fel eddig, mindössze az A. I.: Mesterséges értelem egy mellékszereplőjének adta ő a hangját. A The Post-nak még nincsen premierdátuma, kérdéses, hogy az új Indiana Jones-film előtt vagy után akarja-e leforgatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK