Kulka János visszatér, de beszélni még nem fog

2017.03.08. 11:18

Kulka János a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmjében, a titokzatos című X. szereplőjeként fog visszatérni a mozivászonra. A skandináv krimik hangulatát megidéző alkotásban egy néma szerepet kapott a színész – tudta meg a Blikk.

Kulka János A vizsga című filmbenForrás: Budapest Film

Azt nem tudni, hogy eredetileg is egy beszéd nélküli szerepet szánt-e Kulkának Ujj Mészáros Károly, vagy a színész állapota miatt jutottak erre a döntésre. A vizsga, A berni követ, a Swing és sok más remek magyar film sztárja a hétvégén a Magyar Filmdíj gáláján lépett színpadra, megjelenése az este legnagyobb tapsát kapta. Eszenyi Enikő társaságában adta át a legjobb filmnek járó kitüntetést.

Fizikailag nagyszerű állapotban volt, A martfűi rém rendezőjének, Sopsits Árpádnak a vezetéknevénél viszont elakadt, és a továbbiakban a színésznő segített neki. Kulka János tavaly áprilisban kapott agyvérzést, azóta folyamatosan javul az állapota, már magabiztosan jár, és autót is vezet. Logopédus is foglalkozik vele, de a beszéde még nem tökéletes. Ezért dönthettek úgy, hogy egy néma szereppel tér vissza a filmvászonra.

A Blikk úgy tudja, hogy a színész nagyon szerette a Liza, a rókatündér-t, és örült a felkérésnek. Az X. forgatása márciusban kezdődik el, Ujj Mészáros ismét az élettársával, Balsai Mónival dolgozik együtt, ismét erős vizuális világot fog megteremteni, és ezúttal is sok halálesetet akar ábrázolni. Fekete komédia helyett azonban most egy skandináv típusú krimit készít. Az X. napjaink Budapestjén játszódik, ahol egy lányát egyedül nevelő rendőrnő egy szövevényes bűnügy kellős közepén találja magát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK