A franciák jobban rákaptak Till Attila filmjére, mint a magyarok

2017.03.09. 13:11

Majdnem egy év telt el a Tiszta szívvel című kerekesszékes akcióvígjáték hazai bemutatója óta, de még most is sok öröm éri a film alkotóit és rajongóit. Till Attila alkotása öt kategóriában is győzni tudott a Magyar Filmdíj gáláján, múlt csütörtök óta pedig a francia mozikban is vetítik a filmet, és meglepetésre a franciák jobban rápörögtek, mint a magyarok.

Thuróczy Szabolcs a Tiszta szívvel című filmbenForrás: A Company Hungary

Nálunk április 28-án 42 moziban debütált a Tiszta szívvel, az első hétvégéjén 5 049 néző ült be rá, a teljes hetet 7 256 eladott jeggyel zárta. Franciaországban az első hétvége még szerény eredményt hozott, 2814 ember volt a filmre kíváncsi, a teljes heti nézőszám viszont már felülmúlta a magyart, hét nap alatt 9 475 ember nézte meg Franciaországban, hogyan gyilkol kerekesszékből Thuróczy Szabolcs. Mindezt úgy, hogy mindössze 13 moziban ment a film. Ebből egy Párizsban található, a többi vidéken.

A francia mozikban a Saul fia bizonyult a legsikeresebb magyar alkotásnak, Nemes Jeles László Oscar-díjas alkotását 65 ezren látták a nyitóhétvégén. A nézettségi adatokat a CBO Box Office oldal munkatársától kaptuk meg.

Till Attila filmje Roues Libres címmel megy Franciaországban, és a reklámkampány során az egyik legviccesebb jelenetét is kiadták. Fekete Ádám horgászás közben sem tud leállni, és arról löki a szöveget, hogy Svédországban kurvajegyet adnak a mozgássérülteknek, és hogy a gyógytornász csajok nem jönnek be neki. Thuróczy egy idő után elunja a srác „nyammogását”, és egy durva módszert választva hallgattatja el.

Természetesen francia nyelvű moziplakát is készült a filmhez.

Francia moziplakát a Tiszta szívvel című filmhezForrás: Pretty Pictures

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK