Kiadták az Atomszőke (Atomic Blonde) első előzetesét, vagyis végre megnézhetjük magunknak milyen filmet is forgatott Charlize Theron Magyarországon. Már a tizenöt másodperces ízelítők is azt sejtették, hogy a John Wick-hez hasonló akcióorgiára számíthatunk, de ez most már biztosra vehető: a trailer első harmada egy vágás nélkül felvett lépcsőházi verekedés, amelyben akrobatikus mozdulatokkal ártalmatlanít két fickót a címszereplő szuperkém.

Később a történettel is foglalkozik egy keveset az előzetes, a szőke titkosügynök egy kollégája halála miatt Berlinbe érkezik, ahol James McAvoy játssza az összekötőjét. Az biztos, hogy mindketten nagy kedvelői a feltűnő ruháknak, és hogy ez a film nem a John le Carré-féle elmélkedős, aktatologatós kémiskolát követi. Az Atomszőke mindent a stílusnak rendel alá, és minden megtesz, hogy Lorraine Broughton, vagyis a címszereplő kém vagányságát hangsúlyozza. Ezzel együtt nem állítják be sebezhetetlennek, durván összevert arccal tesz jelentést a felettesének.

Charlize TheronForrás: Focus features

Broughton nem vesztegeti az idejét Berlnben, egy neonszínű bárban rögtön heves leszbikus kalandba bonyolódik Sofia Boutellával, és ember legyen a talpán, aki megállapítja, hogy a két nyomulós nő közül, ki szedett fel kit. A legutóbb a Star Trek: Mindenen túl-ban akciózó Boutella most egy francia kémet alakít. Az előzetesben két remek karakterszínész, John Goodman és Toby Jones is feltűnik, mindketten Broughton feletteseként próbálnak érvényesülni.

Emlékezetes trailert kanyarítottak az 1989-ben, a hidegháború utolsó évében játszódó Atomszőké-hez, a legtöbb társától eltérően nem fokozatosan pörög fel a tempója, hanem többször is hirtelen lefékez, aztán megint felgyorsít, és ezzel érdekes, kicsit szédítő hatást kelt. Az előzetes egyedi hangulatát a New Order Blue Monday című számának a remixe és a Queen Killer Queen című száma is erősíti.

Charlize Theron az Atomic Blonde című filmbenForrás: Focus Features

Ebből a filmből akár még az is kisülhet, hogy Charlize Theron lesz 2017 legmenőbb akcióikonja. A színésznő a Mad Max: A harag útjá-val már bizonyította, hogy jól áll neki ez a műfaj, David Leitch rendező pedig halad tovább a John Wick-kel megkezdett úton. Az Atomszőke a hétvégén debütál az SXSW fesztiválon, a magyar mozik július végén mutatják be.