Emma Watson több tucat személyes fényképe jelent meg a 4chan egyik anonim fórumán szerdán. A legtöbb fotón a Harry Potter-sorozatban megismert színésznő különböző ruhákat és fürdőruhákat próbál egy tükör előtt, vannak köztük olyan merészen áttetsző anyagú szerelések is, amiket sosem láthatnánk Watsonon egy vörös szőnyeges eseményen. A csomagba tizenhárom olyan kép is került, amin egy Watsonra emlékeztető fiatal nő meztelenül ül egy kádban, de ezek a fotók mind úgy vannak komponálva, hogy ne látszódjon rajtuk az alany arca.

Emma Watson A szépség és a szörnyeteg New York-i premierjén hétfőnForrás: AFP/Angela Weiss

A legközelebb A szépség és a szörnyeteg élő szereplős változatában feltűnő színésznő képeivel egy időben a Mamma Mia!-ban Meryl Streep lányát játszó Amanda Seyfried, illetve Jillian Murray színésznő explicit privát fotói is felkerültek az internetre.

Amanda Seyfried tavaly szeptemberbenForrás: AFP/2016 Getty Images/Matt Winkelmeyer

Watson szóvivője elismerte a BBC-nek, hogy az ellopott ruhapróbás fotók két évvel ezelőtt készültek egy stylistnál, de állítása szerint a pucér képek nem a színésznőt ábrázolják.

Amikor Watson 2014-ben jószolgálati nagykövetként a nemi egyenlőtlenségekről mondott beszédet az ENSZ-ben, megfenyegették, hogy meztelen fotókat fognak kiszivárogtatni róla. A színésznő akkor azt nyilatkozta, hogy ez csak üres fenyegetés, ugyanis ilyen fotók nem léteznek.

A mostani kiszivárogtatás pár héttel azután történt, hogy Watsont többen támadták amiatt, hogy a Vanity Fair márciusi számának róla szóló címlapsztorijához készült fotók közül az egyiken közel félmeztelenül mutatkozott. A kritikus hangok szerint a színésznő ezzel a képpel elárulta a feminista eszméit.

Emma Watson botrányt kiváltó fotója a Vanity Fair márciusi számábanForrás: Vanity Fair

A Variety információi szerint Watson jogi lépéseket tervez az ellopott személyes fotóit publikáló honlapok és újságok ellen, a színésznő maga egyelőre nem kommentálta az ügyet a 24-25 millió követővel rendelkező Twitter- és Instagram-oldalán.