Mondjon egy sikerfilmet, csak idő kérdése, és Hollywoodban újra fogják forgatni. Március végén kerül mozikba a Mátrix egyik fontos előképének, a Páncélba zárt szellem című animének az élő szereplős remake-je, és most azt is tudjuk, hogy a Neo öntudatra ébredését elmesélő kultikus sci-fi sem kerüli el a sorsát. A Warner azt tervezi, hogy újraindítja a Mátrix-ot – derítette ki a The Hollywood Reporter.

Keanu Reeves és Hugo Weaving a Mátrix című filmbenForrás: InterCom

A THR híre kerüli a remake szót, a nyilvános információk alapján az a legesélyesebb, hogy egy rebootban gondolkodnak a Warnernél. Vagyis az új Mátrix-film is már a megismert univerzumban játszódna, de egy új történetet mesélne el, és nem térnének vissza az eredeti film alkotói és szereplői.

Jelenleg a Mátrix-trilógiát jegyző Wachowski testvérpár, Joel Silver producer és Keanu Reeves sem vesz részt a filmterv fejlesztésében, és nem tudni, hogy a jövőben be akarják-e őket vonni a folyamatba. A THR úgy tudja, hogy a Creed – Apollo fia sztárját, Michael B. Jordant akarják megnyerni a főszerepre.

A fiatal színészt a Marvel már leigazolta, ő alakítja a főgonoszt az önálló Fekete Párduc-filmben, amit jövő februárban mutatnak be.

Michael B. Jordan 2016 januárjában a producerek céhe díjkiosztójánForrás: AFP/2016 Getty Images/Frederick M. Brown

A Mátrix a kilencvenes évek végén világméretű szenzációvá terebélyesedett, amely sokkal több volt egy látványos popcornfilmnél – még a gimnáziumi hittantanárom is megigézve beszélt róla. Aki nem volt otthon a cyberpunk irodalomban, nem falta az animéket, és a Dark City is kimaradt neki, az előtt egy teljesen új világ tárult fel.

A rebootnak egyszerre kellene látványban és mondanivalóban is valami forradalmian újat hoznia, különben csak az eredeti halvány másolatának fog tűnni, és mindenki azzal a poénnal jön majd, hogy Hollywood a kék pirulát akarja lenyomni a torkunkon, vagyis anyagi haszonszerzésből egy újabb hamis álomvilágba akar bevonni minket.