A mostani hétvége mozinézettségi adatait még azok is kíváncsian várhatják, akik amúgy nem követik figyelemmel az ilyesmit, ugyanis a héten mutatták be minden idők legdrágább magyar filmjét, a Kincsem-et. A hárommilliárd forintból készült romantikus kalandfilmmel kapcsolatban nem is az a kérdés, hogy visszahozza-e a gyártási költségeit (mivel ez gyakorlatilag lehetetlen), hanem hogy nézettségben látványosan ki tud-e emelkedni az utóbbi évek magyar sikerfilmjei közül.

Petrik Andrea és Nagy Ervin a Kincsem című filmbenFotó: Szabó Adrienn / Fórum Hungary

Ha az első hétvégi eredményt nézzük, a Kincsem nagy riválisa az Argo tavalyelőtti folytatása, amelyre négy nap alatt több mint 40 ezren fizettek be. Ha Árpa Attila suttyófilmjét sikerül legyőzni, akkor egészen 2010 végéig kell visszamenni valamirevaló vetélytársért, amikor az Üvegtigris 3 vonzott be közel 48 ezer embert egyetlen hétvége alatt.

A Kincsem jó úton van ahhoz, hogy maga mögé utasítsa ezt a két népszerű filmet, ugyanis szerdán és csütörtökön már 18 702-en ültek be a legendás csodaló történetére. Az új filmek rendszerint csütörtökön kerülnek a magyar mozikba, de a nemzeti ünnepre való tekintettel a Kincsem-et már szerdán elkezdték teljes gőzzel vetíteni, ráadásul rekordszámú, 81 darab moziban (az utóbbi években talán csak a Star Wars-filmek indultak ennél több vásznon). A forgalmazó számítása bejött, csak szerdán több mint tízezren fizettek be a Kincsem-re.

Herendi Gábor filmjének kedvez az is, hogy a héten nincs más nagyszabású bemutató (a hit kérdéseit a 17. századi Japánban boncolgató Némaság című, közel háromórás Scorsese-eposz nem fog túl sok nézőt elszipkázni tőle), így könnyen lehet, hogy a Kincsem a nézettségi toplista élére kerül majd. Ez a bravúr a magyar filmek közül utoljára az Argo 2-nek sikerült.

Nagy Ervin a Kincsem című filmbenForrás: Fórum Hungary
Nem hittük, hogy ilyen vagány lesz a Kincsem
Soha nem készült még olyan drága magyar film, mint a közel hárommilliárd forintból gazdálkodó Kincsem. Nagy a nyomás, és a nézők részéről érthető az egészséges szkepticizmus is. Érthető, de ezúttal szükségtelen: a híres magyar versenyló történetéből laza, szerethető közönségfilm született, rokonszenves főszereplőkkel, akikért könnyű szurkolni. Nem válik kínossá, és nem komolykodja túl a témáját, ezért a hibáit is egyszerűbb megbocsátani. Olvassa el a kritikánkat!