Robert Downey Jr. remek színész, aki a Vasember eljátszásával a világ egyik legnépszerűbb sztárjává vált. Úgy tűnik, hogy ezzel meg is elégszik, és nagy bánatunkra csak ritkán kalandozik a Marvel-univerzumon kívülre. Utoljára a 2014-es A bíró-ban vállalt el egy olyan főszerepet, amelyhez nem kellett szuperhősjelmezt húznia magára, most pedig Dr. Dolittle-t fogja eljátszani  - értesült a The Hollywood Reporter.

Robert Downey Jr. a People's Choice-gálán 2017. január 18-ánForrás: AFP/2017 Getty Images/Emma Mcintyre

Az állatokkal beszélő orvost először Rex Harrison játszotta el 1967-ben, a legtöbben viszont Eddie Murphy megformálásában ismerik a karaktert, aki előbb az 1998-as Dr. Dolittle-ban, majd a 2001-es folytatásban játszotta el a főszerepet.

A bíró egy személyesebb hangvételű dráma volt, amelyben hiába szerepelt Downey Jr. , ennek ellenére csak kevés embert érdekelt a mozikban. Úgy tűnik, hogy többet már nem akar kockáztatni a színész, és a Marvel-filmek mellett is csak biztos sikerekhez adja a nevét.

Megkockáztatom, senkinek nem hiányzott Dr. Dolittle történetének újabb feldolgozása, de ha már bekerül a mozikba, akkor tömegek ülnek majd be rá, arra gondolva, hogy a Vasember állatokkal beszél, és ez biztos vicces. Jó lenne még a sztárt olyan szabálytalan és bevállalós remekművekben viszontlátni, mint amilyen a Durr, durr és csók volt.

A The Voyage of Doctor Dolittle-t Stephen Gaghan rendezi, aki legutóbb Matthew McConaughey-val dolgozott együtt a magyar mozikban is bemutatott Arany című drámán. Robert Downey Jr. legközelebb a Pókember: Hazatérés-ben lesz majd látható.