Nagy meglepetésben volt részük azoknak, akik részt vettek az Emma Watson főszereplésével készült A szépség és a szörnyeteg budapesti díszbemutatóján szerdán este. A Cinema City Aréna mozi IMAX-termében tartott vetítés elején megjelent a film főgonoszát, a végtelenül öntelt Gastont alakító Luke Evans, aki kedélyesen válaszolt pár kérdésre, és még énekelt is pár strófát a Disney-film egyik betétdalából a magyar közönségnek.

Luke Evans A szépség és a szörnyeteg budapesti premierjénFotó: Schumy Csaba / Fórum Hungary

A Halálos iramban utolsó két részéből, A hobbit-ból és A lány a vonaton-ból ismert brit színész jelenleg a The Alienist című tévésorozatot forgatja Budapesten. A szépség és a szörnyeteg sajtósa, Bartók Anna az asszisztensén keresztül hívta el a vetítésre Evanst, és egészen az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy meg tud-e jelenni a Kerepesi úti moziban, de végül betoppant, és kiderült róla, hogy egy elragadó személyiség.

Hollai Olivér és Luke Evans A szépség és a szörnyeteg budapesti premierjénFotó: Schumy Csaba / Fórum Hungary

A 37 éves Evans, aki karrierje során már kétszer is játszott istent (Apollót A titánok harcá-ban és Zeuszt a Halhatatlanok-ban), a vetítés előtti beszélgetés során elárulta, hogy nem először jár Budapesten – hét évvel ezelőtt John Cusack partnereként forgatta itt A holló című filmet, illetve azt is elmondta, hogy még nem látta 3D-ben A szépség és a szörnyeteg-et, nagyon kíváncsi lenne a térhatású verzióra, de most sajnos nem tud beülni rá.

Megkérdezték tőle, hogy melyik a kedvenc dala a filmből, ő a Gaston című számot nevezte meg, amit a figurája a kocsmában énekel, és ebből adott elő néhány sort az egybegyűltek örömére.

Evans partnere a jelenleg Budapesten forgó tévésorozatban az a Daniel Brühl, akinek a Menedék című történelmi drámáját jövő csütörtökön kezdik el vetíteni a magyar mozik. Most fel van adva a lecke a Menedék-et forgalmazó UIP Dunafilm sajtósának: egy Brühl nélküli díszbemutató egy kicsit ciki lenne ezek után.