Nála mocskosabb szájú asszonyt nem hordott hátán a föld

2017.03.24. 11:04

A Fargo-ban nyomozóként járt utána egy bűnténynek Frances McDormand, a Three Billboards Outside Ebbing, Missouri-ban viszont sem fegyvere, sem jelvénye nincsen, így jobb híján a város rendőreit próbálja rávenni arra, hogy megtalálják a lánya gyilkosát. Teszi ezt mindezt rengeteg káromkodással, verekedéssel és három óriásplakáttal, amelyeken Ebbing rendőrfőnökét szólítja meg. Ebből akár az év egyik legjobb filmélménye is kikerekedhet.

Mildred Hayesnek annyira mocskos a szája, hogy alig van olyan mondat az előzetesben, amelyet idézni lehetne tőle. Ezzel együtt ő tűnik az álmos település lelkiismeretének, aki ha brutális módszerekkel is, de felrázza a tunya zsarukat, Woody Harrelsont és Sam Rockwellt. Az azért biztosnak tűnik, hogy a gyászoló anyával sincs minden rendben: lyukat fúr a fogorvosába, és ágyékon rúg két kamaszt.

Frances McDormand a Three Billboards Outside Ebbing, Missouri című filmbenForrás: Film4

Attól sem kell félni, hogy ez a sok káromkodás és meghökkentő erőszak idővel öncélúvá fog válni. A filmet Martin McDonagh rendezte és írta, aki a zseniális Erőszakik-kal (In Bruges) már bizonyította, hogy ő egyszerre tud meghökkentően durva, iszonyúan vicces és ezen felül még szívhez szóló is lenni.

A Three Billboards Outside Ebbing, Missouri-nak jelenleg még nincs premierdátuma, benne van a pakliban, hogy először a cannes-i filmfesztiválon lehet majd látni.