A Pókember: Hazatérés második előzetesébe még a korábbinál is több akciót sűrítettek, illetve a címszereplő és Tony Stark viszonya is jobban kibomlik. Az biztos, hogy mind közül Tom Holland Pókembere lesz a legnyughatatlanabb: még csak most kezdte a szuperhősködést, de már arról fantáziál, hogy belép a Bosszúállók közé.

„Szóval mit kell tennem, hogy én is beléphessek a Bosszúállók közé? Próbákat kell kiállni? – kérdezi Peter Parker, de Tony Stark leállítja: „Most koncentrálj arra, hogy barátságos és közkedvelt Pókember legyél." Parker persze nem bír leállni, egy kettészakított kompot próbál egyben tartani, később meg egy zuhanó repülőgépet próbál úgy irányítani a pókhálójával, hogy az ne menjen neki semminek. Kapja is rendesen a fejmosást Starktól.

A két szuperhős mellett a film főgonosza, a Michael Keaton által megformált Vulture is megjelenik a kedvcsinálóban, próbálja maga mellé édesgetni a kamasz srácot: „A gazdag és nagyhatalmú emberek, mint például Stark, nem törődnek velünk” – mondja Parkernek. Jon Watts rendező szándéka szerint Vulture egy új típusú főgonosz lesz a Marvel-univerzumban, aki a hétköznapi emberek frusztrációit sűríti magába.

„Már láttuk, milyen milliárdos feltalálónak vagy skandináv istennek lenni, már láttuk, milyen a világ tetején lenni. De azt még sosem láttuk, milyen érzés átlagos embernek lenni a Marvel-univerzumban” – fejtette ki a szándékát a rendező.

Tom Holland a Pókember: Hazatérés című filmbenForrás: InterCom

Tom Holland is hasonló dolgokról beszélt a Variety-nek adott interjújában. Pókember nem átlagos ugyan, de a színész joggal mondta, hogy ezzel a szuperhőssel a legkönnyebb azonosulni, hiszen olyan dolgokon megy keresztül, amiket a legtöbb ember átélt. „Kamaszkor, lányokkal beszélgetés vagy éppen a házi feladat elkészítése – ezekhez a kihívásokhoz nagyon is emberi módon áll hozzá.”

Az angol Tom Holland amúgy komolyan vette a felkészülést, álnéven még egy New York-i gimnáziumba is járt pár napig, csak hogy lássa, milyen az amerikai középiskolások élete. A Pókember: Hazatérés július 6-tól lesz látható a magyar mozikban.

Moziplakát a Pókember: Hazatérés című filmhezForrás: InterCom