"Nem én kezdtem ezt a háborút. Csak azért harcolok, hogy megvédjem a majmokat" – mondja a hadvezérré avanzsált Ceasar (Andy Serkis) az újraindított A majmok bolygója-sorozat harmadik részének eddigi leglátványosabb előzetesében. A Háború alcímű epizódban végre eljön a nagy összecsapás az emberek és a majmok között, és aki látta a Charlton Heston főszereplésével készült 1968-as eredetit, az tudhatja, melyik fél kerül ki győztesen ebből a konfrontációból.

"Olyan időket élünk, hogy kénytelenek vagyunk felhagyni az emberséges viselkedéssel, hogy megmentsünk az emberiséget" – fűti csapatait a kopasz Woody Harrelson által játszott könyörtelen ezredes, aki majmokat is alkalmaz a saját fajtájuk elleni harcban.

Woody Harrelson A majmok bolygója: Háború című filmbenForrás: InterCom

Bonyolítja a helyzetet az ellenséges oldalra keveredett Nova nevű kislány feltűnése is, akinek egy ponton virágot tűz a hajába egy hatalmas majom, és aki az 1968-as filmben is fontos szereplő volt (ott Linda Harrison játszotta a figura tíz évvel idősebb verzióját).

Az előzetesben egyre csak nő a feszültség, Ceasar egyre ingerültebben kántálja, hogy "Majmok! Együtt! Erősek!", kapunk pár lenyűgöző snittet a lángba boruló csatatérről, majd a majomvezér szembetalálja magát az eszelős tekintetű, géppuskát lóbáló Harrelsonnal, hogy egy indába kapaszkodva küzdjenek meg egymással.

A majmok bolygója: HáborúForrás: InterCom

Serkis dühítően talányosan nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy a Háború az új A majmok bolygója-sorozat végét jelenti-e: "Lehet, hogy csak három film lesz. De lehet négy is. Vagy öt. Ki tudja? Az utazás folytatódik." Annyi biztos, hogy a Matt Reeves által rendezett aktuális epizód július 13-án érkezik meg a magyar mozikba.