Carrie Fisher mégis benne lesz a Star Wars 9-ben

2017.04.10. 13:20

Carrie Fisher halála óta több, egymásnak ellentmondó hír is napvilágot látott Leia hercegnő sorsáról a Star Wars legújabb trilógiájában. Végül január közepén közleményben tisztázta a helyzetet a Disney. Arról biztosítottak mindenkit, hogy Peter Cushinggal ellentétben nem tervezik a színésznőt számítógépes technika segítségével feltámasztani.

Úgy tűnt, hogy lezárult az ügy. A nyolcadik epizódhoz minden szükséges jelenetet felvettek Fisherrel, a színésznő halála miatt sem változtattak a filmen. A kilencedik epizódban pedig nem fog feltűnni Fisher digitális képmása.

Carrie Fisher és Harrison Ford a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Photo12/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm

A színésznő öccsének, Todd Fishernek a nyilatkozata azonban ismét számos találgatásra adhat okot. Kiderült, hogy Leia hercegnő mégis csak szerepelni fog a kilencedik epizódban, csak éppen nem CGI segítségével támasztják fel, hanem korábban rögzített felvételek segítségével illesztik be a filmbe.

Todd Fisher és a színésznő lánya, Billie Lourddal engedélyt adtak a Disney-nek arra, hogy felhasználják a Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik forgatásán felvett anyagokat a kilencedik epizódhoz. Ezek a jelenetek nyilván nem a trilógia záródarabjához készültek, így mindenképpen komoly digitális utómunkára lesz szükség.

Carrie Fisher és a lánya, Billie Lourd a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

„Mindketten azon gondolkodtunk, hogyan lehet őt kivenni a sorozatból? A válasz az, hogy sehogy” – mondta Todd. „Visszavonhatatlanul a részévé vált, és azt hiszem, a jelenléte a sorozatban még az eddiginél is nagyobb lett. Úgy mint Obi-Wan Kenobinak, aki csak még erősebb lett, miután meghalt. Úgy érzem, ez történt Carrie-vel is, és az örökségét bele kellene építeni a Star Wars-ba.”

A Star Wars – Az utolsó Jedik december 14-től lesz látható, az egyelőre cím nélküli kilencedik epizód 2019. május 24-én debütál a mozikban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK