A Ragnarok alcímmel ellátott harmadik Thor-film rendezője, a Hétköznapi vámpírok című nagyszerű vámpírfilm-paródiát és a Vademberek hajszája című csupa szív vígjátékot jegyző Taika Waititi már hónapok óta emlegeti, hogy alkotása nagyon más lesz, mint az eddigi Marvel-filmek. Most végre befutott az első előzetes, ami rögtön egy meghökkentő jelenettel indul. 

Thor láncra verve lóg némi forró láva felett, és megkockáztatja, hogy a néző most szívesen megtudná, hogyan került ebbe a helyzetbe. Ekkor felvillan egy korábbi összecsapás, amiben a grufti istennővé maszkírozott Cate Blanchett mint főgonosz puszta kézzel roppantja szét a főhős kalapácsát. 

Cate Blanchett és Chris Hemsworth a Thor: Ragnarok című filmbenForrás: Fórum Hungary

Az előzetes alapján nem kapunk világos képet a film sztorijáról, de most bőven elég is annyi, hogy zakatol egy tökös Led Zeppelin-gitárriff, sorjáznak a látványosnál látványosabb akciójelenetek, illetve beköszönnek az excentrikus külsejű új szereplők, például a hedonista Nagymester (Jeff Goldblum) és a bőrszerkós amazon, Valkűr (Tessa Thompson a Creed-ből és a Westworld-ből).

Feltűnnek még olyan régi ismerősök is, mint Loki (Tom Hiddleston), Heimdall (Idris Elba), és persze Hulk (Mark Ruffalo). A zöld szuperhős egy gladiátorarénában kerül szembe a kalapácsos szuperhőssel, aki látványosan megörül egykori harcostársának. "Munkahelyi cimborám" – magyarázza Thor a meghökkent közönségnek. 

Az egész tök laza és vagány, külön piros pont jár az alkotóknak a nyolcvanas évekbeli videoeffektek használatáért. A Thor: Ragnarok című film novemberben kerül a mozikba. 

A Thor: Ragnarok plakátjaForrás: Marvel