Nézze meg az elsők között az új Almodóvar-filmet!

Julieta
Vágólapra másolva!
Pedro Almodóvar az elmúlt évek mélyrepülése után ismét egy hozzá méltó, nagyon szép drámával jelentkezett. A Julieta címszereplője a saját múltját próbálja kibogozni, és emlékeiben egészen egy sorsdöntő vonatútig megy vissza, amikor is két férfi érdeklődését is felkelti. Ha érdekli a spanyol mester legújabb filmje, akkor játsszon velünk, és jegyet nyerhet a Julieta premiernapi vetítésére.
Vágólapra másolva!

A kortárs európai film egyik legnagyobb mestere, Pedro Almodóvar legújabb filmjével visszatért egy őt jellemző műfajhoz, a női központú drámához. Ihletért a Nobel-díjas kanadai író, Alice Munro novelláihoz fordult, és a lányát kereső női főszereplőt a saját világába, spanyol környezetbe ültette át.

„Szerény, visszafogott, nagyon szép film, a spanyol zsenitől megszokott harsány színekkel és izgalmas főhősnőkkel" – írta a Julietá-ról az Origo Filmklub kritikusa a tavalyi cannes-i premier idején. A címszereplő ötvenes asszony egy véletlen találkozás nyomán visszatekint az életére, fiatalkori szerelmére, sok éve eltűnt lányára.

Daniel Grao és Adriana Ugarte a Julieta című filmben Forrás: Cinetel

Az idősíkok között ugrándozó drámában Emma Suarez játssza a múltat kibogozni próbáló Julietát, fiatalkori mását pedig a tépett szőke frizurát viselő, energikus Adriana Ugarte alakítja. A fiatal nő egy vonatútig meg vissza az emlékeiben, amikor két férfival is kapcsolatba kerül. Az egyiket ellöki magától, a másikkal pedig heves viszonyba kezd.

„Julieta és Xoan románca bitang jól mutat a vásznon, visszaköszön az a szenvedélyes, színes látványvilág, ami miatt korábban Almodóvar volt minden jelmez- és látványtervező álma, de ahogy a történet egyre komorodik, a színek is elfakulnak és besötétednek” – írta a történet folytatásáráról kritikusunk. Almodóvar rajongóinak, az érzelmes drámák kedvelőinek alighanem ez a film is kihagyhatatlan program lesz.

Adriana Ugarte és Pedro Almodóvar a Julieta forgatásán Forrás: Cinetel

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

A felsorolt filmek közül A szex és Luciát nem Pedro Almodóvar rendezte.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt május 4-én, csütörtökön 19 órára az Aréna moziba:

Ábel András, Ács Nikolett, Babucs Andrea, Beregi Péter, Berky György, Bogdán Hajnalka, Csányi Klára, Eichinger Helga, Fehér Ágnes, Flórián Károly, Gál Éva, Gáspár Magdolna, Gurisatti Mariann, Háhner László, Harsányi Erzsébet, Horváth Ákos, Horváth Barbara, Horváth Zsolt, Izsó Krisztián, Jakab Zsolt, Jenei Bernadett, Kállai Gyöngyi, Karner Anett, Kemenes Attila, Kiss Orsi, Kocsi Árpád, Kökényesi Gabriella, Kupai Györgyné, Léhi Krisztina, Luda Angéla, Madarász Gabriella, Málnási Judit, Marinov Tamara, Márta Katalin, Marus Gábor, Menyhárt János, Molnár Adrienn, Molnár Edina, Mudri Viktória, Müller Petra, Nagy Edina, Nagy Kinga, Nagy Tünde, Nándor András, Németh Szabolcs, Ökrös Veronika, Pándi Dóra, Puszta Kriszti, Rákóczi Edina, Ránics Zsuzsanna, Rédly Szilvia, Reich Kati, Schulcz István, Somogyi Gábor, Stárics Balázs, Szabó Ottilia, Szántó Miklós, Székely Linda, Szepesi Róbert, Szőke József, Sztanó Gábor, Takács Orsolya, Taschner Nóra Klára, Tasi Orsolya, Török Bettina, Vajda Boglárka, Váradi Viktor, Varga Éva, Varga Zsófia, Zsigmond Ildikó

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!