A Hatodik érzék rendezője szédítően izgalmas bejelentést tett

2017.04.27. 12:57

Az idei év egyik legnagyobb meglepetéssikerét aratta M. Night Shyamalan a Széttörve című horrorjával: a mindössze kilencmillióba került film világszinten 250 millió dollárt termelt. Kicsit sem meglepő tehát, hogy folytatás készül hozzá, és ezt a hírt maga a rendező tette közzé a Twitterén. Meglepetés azért így is akad a bejelentésben, de ahhoz, hogy ezt kitárgyaljuk, el kell, hogy áruljuk a Széttörve filmvégi csavarját. Innentől spoilert tartalmaz a cikk.

Anya Taylor-Joy és James McAvoy a Széttörve című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Akik látták a Széttörvé-t, azok jól tudják, hogy a film végén feltűnik Bruce Willis, A sebezhetetlen-ből ismert, szupererős férfit megformálva. Így már mindjárt érthető lesz Shyamalan bejelentése: „Az új filmem A sebezhetetlen-nek és a Széttörvé-nek is a folytatása lesz. Mindig is az volt az álmom, hogy ebben a harmadik filmben fussanak össze az előző kettő szálai.” A folytatásnak Glass lesz a címe.

Bruce Willisen kívül a hasadt személyiségű emberrablót eljátszó James McAvoy, az egyik elrabolt lányt megformáló Anya Taylor-Joy és Samuel L. Jackson is szerepel majd a Glass-ban. Biztos sokaknak beugrott, Jackson törékeny csontú karakterét Mr. Glassnak, azaz Mr. Üvegnek hívták A sebezhetetlen-ben.

A folytatás történetéről semmit nem lehet tudni, de ennyi már éppen elég ahhoz, hogy a Széttörve kedvelői találgatni kezdjenek. A Glass premierét 2019. január 18-ra tűzték ki.