Nézze meg az elsők között az akcióhős Artúr királyt!

Arthur király
Vágólapra másolva!
Kíváncsi arra mihez kezd magával a brit alvilág krónikása, Guy Ritchie a mágikus középkorban? Ha a válasz igen, játsszon velünk és jegyet nyerhet az Arthur király - A kard legendája című fantasyra.
Vágólapra másolva!

Artúr király legendáját már sokszor és sokféleképpen vitték filmre, az eddigi legjobb verzió John Boorman rendező nevéhez fűződik, aki 1981-ben készített történelmi fantasyt Excalibur címmel. Most a Blöff és a Sherlock Holmes rendezője, Guy Ritchie dolgozta fel a mitikus hős történetét, és a rá jellemző kapkodó, hiperaktív stílust a mágikus középkorba is magával vitte.

Jude Law játssza a hatalomtól megrészegült, trónbitorló királyt, Charlie Hunnam pedig a trón jogos tulajdonosát, a fiatal Artúrt formálja meg, aki hiába nem vágyi hatalomra, az Excalibur kihúzásával egyszeriben a harcok közepén találja magát.

Charlie Hunnam az Arthur király - A kard legendája című filmben Forrás: InterCom

Izgalmas lesz látni Guy Ritchie milyen újdonságokat talált ki a már jól ismert történethez. Az előzetesből az már kiderült, hogy a Clive Owen és Keira Knightley szereplésével készült 2004-es Artúr király-lyal ellentétben itt nem törekedtek realisztikus ábrázolásmódra, nagy teret kap a varázslás, és az egyik csatajelenetben még óriásira nőtt elefántok is fel fognak tűnni.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A felsorolt színészek közül Sean Connery már játszotta Artúr királyt mozifilmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt május 9-én, kedden 19 órára az Allee moziba:

Balogh Ferenc, Belej Barnabás, Bihari Kázmér, Czeiler Márk, Csomor Árpád, Dancs István, Deák József, Doma Tamás, Elekes István, Farkas Adrienn, Filep Zoltán, Földes Ferenc, Frank Róbert, Gajdica Valéria, Gál Éva, Gerencsér Ákos, Gergály Krisztina, Griesl Szilvia, Hajas Máté, Halak Ferenc, Hámori Betti, Horváth Ákos, Istenes Gergő, Jakab Tamás, Jakus Ádám, Jenei Bernadett, Juhász Diána, Kállai Gyöngyi, Kálmán Lajos, Kerek Orsolya, Kispál Brigitta, Kiss Renáta, Kocsi Rita, Kovács János, Laczkó Gergő, Lobog Gábor, Markos Szilvia, Marosán Ágnes, Maurer Erzsébet, Mervó Dávid, Molnár Róbert, Nagy Dóra, Nagy Péter, Nánai Lilla, Nezvál Annamária, Pál István, Pásztor Tímea, Porcsalmy Anna, Ramotai Zoltán, Selyem Hajnalka

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!