Mire szokás használni egy biliárdasztalt? A válasz egyértelmű. És mire szokás használni egy biliárdasztalt A szürke ötven árnyalata világában? Erre a kérdésre is ugyanannyira evidens a válasz. Dakota Johnson és Jamie Dornan A sötét ötven árnyalata februári premierje idején sajnálkozott amiatt, hogy végül nem került bele a filmbe a regény rajongói által jól ismert biliárdos szexjelenetük, pedig egy héten át forgatták. "Egy hónapnak tűnt" - tette hozzá gyorsan Dornan.

Dakota Johnson és Jamie Dornan A sötét ötven árnyalata Unrated változatábanForrás: UIP Dunafilm

A színészek abban reménykedtek, hogy kemény munkájuk gyümölcse legalább a DVD-re felkerül majd mint kimaradt jelenet. Az óhajuk teljesült sőt nemcsak egy extraként, hanem a mozis verziónál 13 perccel hosszabb "Unrated" változatba beleszőve nézhetik meg a rajongók, mit is csinált Christian a játékasztal vörös posztójára hajoló Anastasiával.

Előtte persze az előjátékot is végig kell nézni, amelyben a biliárd minden eleme, a dákó, a golyók és a lyukak szexuális többletjelentést kapnak. Ha a nő nyer, akkor a vörös szobában folytatják az estét, ha a férfi, akkor ő dönti el, hol és miképp tegye magáévá a barátnőjét.

Az is kiderül a jelenetből, hogy James Foley rendező nem éppen egy Martin Scorsese. Míg A pénz színe biliárdos jelenetei egytől egyig lebilincselőek voltak, addig itt hamar repetitívvé válik a dákó fogdosása és a golyók lyukra futtatása. Elnyújtották nagyon az időt, míg el nem értek a lényeghez, a szexhez. A bugyi hiányán ne akadjon fenn senki, az már a biliárdozást éppen megelőző vacsorajelenetben lekerült Anastasiáról.

Dakota Johnson A sötét ötven árnyalata című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A trilógia befejező részét 2018. február 9-től lehet majd megnézni a mozikban, A szabadság ötven árnyalata első ízelítőjéért ide kattintson.