Magyar mester eszkábálta a Szárnyas fejvadász 2 replikánsait

2017.05.09. 13:39

A Szárnyas fejvadász 2049 második előzetesében nem fedeztünk fel újabb magyarországi helyszíneket – az már az első kedvcsinálóból kiderült, hogy a Harrison Ford által megformált Rick Deckard az MTV egykori székházában lakik a Szabadság téren. 

Ryan Gosling belép az MTV-székház aulájába a Szárnyas fejvadász 2049 előzetesébenForrás: InterCom

Hogy ne maradjunk magyar vonatkozás nélkül, segítségünkre sietett Pohárnok Iván maszkmester, aki egy Facebookra kitett posztban örvendezett amiatt, hogy a cége által készített, 3D-ben nyomtatott testek már az előzetesbe bekerültek. Pohárnokot megkerestük telefonon, hogy kifaggassuk a Szárnyas fejvadász 2049-ről, de érdeklődésünket azzal hárította el, hogy szigorú titoktartási szerződést írt alá, és csak a film megjelenése után mesélhet a munkájáról. 

Ryan Gosling és Sylvia Hoeks a Pohárnok Ivánék által készített testek között a Szárnyas fejvadász 2049 új előzetesébenForrás: InterCom

Pohárnok a szakmája egyik legkeresettebb képviselője Magyarországon, hazai és nálunk készülő külföldi produkciókba egyaránt hívják. Ő csinált több száz kilós behemótot Máté Gáborból a Taxidermiá-ban, dolgozott A sas, A kém és a tavalyi horrorszenzáció, a Vaksötét forgatásán is.

Az utóbbi biztosan emlékezetes élmény volt számára, a Filmtett interjújában ugyanis elárulta, hogy még életében nem látott horrorfilmet. A sci-fi nem újdonság számára, már a szintén hazánkban forgatott Mentőexpedíció-ban is dolgozott. 

Máté Gábor és Pohárnok Iván a Taxidermia forgatásánFotó: Lukács Dávid / Hungarotop

A Szárnyas fejvadász 2049 előzetesében nyolc üvegszekrényben kiállított test látható, amelyeket a Ryan Gosling által játszott K ügynök néz figyelmesen. Minden bizonnyal a replikánsok gyártójának (Jared Leto) az épületében járunk, aki kicsivel később személyesen felügyeli az egyik teremténye megszületését. A vitrinben lévő testek kiállítási darabok lehetnek, a cég termékeinek prezentációja.

Pohárnok mellett Nikon One, azaz Nikon László festő, grafikus és illusztrátor graffitijeit, falfirkáit és egyéb munkáit is felfedezhetjük majd a Szárnyas fejvadász 2049-ben. Rögtön az egyik első kiadott fényképen felbukkan Nikon One egyik ablakra pingált alkotása. Aki többet szeretne megmutatni a magyar művészről, annak ezt az interjút ajánljuk.

Ryan Gosling Nikon One falfirkája mellett sétál el a Szárnyas fejvadász 2049 című filmbenForrás: InterCom

A Szárnyas fejvadász folytatása az idei év egyik legjobb filmjének ígérkezik, a moziélményen túl a sci-fi magyar vonatkozásainak a felkutatása is további örömöt okozhat majd. Ryan Gosling jövőbeli nyomozását október 5-től láthatjuk a mozikban.