A rózsaszín nem éppen az a szín, amelyet a kosztümös drámákkal társítunk a fejünkben, a Csábítás (The Beguiled) elegáns, sűrűsége és kimért mozdulatlansága miatt nyugtalanító hatású moziplakátját mégis ez a szín dobja fel. Sofia Coppola másik történelmi korban játszódó filmjének, a Marie Antoinette-nek a plakátjait még pajkosság és önfeledtség jellemezte, itt viszont érezhető, hogy valami borzasztó dolog készülődik.

Moziplakát a Csábítás című filmhezForrás: UIP-Duna Film

Kirsten Dunst, Elle Fanning és Nicole Kidman szálfaegyenes alakja uralja a kompozíciót, olyannyira, hogy először észre sem vettem, hogy Colin Farrel is szerepel a képen. Ő az ágyban fekvő, kiszolgáltatott férfi. „Mit tettetek velem, bosszúvágyó kurvák” – kiáltja kétségbeesetten Colin Farrell az előzetes végén, és a plakát is azt sugallja, hogy vérfagyasztó sors vár a nők bizalmával visszaélő, sebesült katonára.

A Csábítás világpremierjét a május 17-én kezdődő cannes-i filmfesztiválon tartják, az Origo Filmklub újságírója a helyszínről fog tudósítani. A magyar bemutatóra augusztus 31-ig kell várnunk.