Rendőrök vitték el a magyar filmest a cannes-i buliról

2017.05.23. 12:46

Kristóf Györgyöt az a megtiszteltetés érte, hogy az Out című első nagyjátékfilmjét meghívták a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard nevű programjába. A magyar-szlovák-francia-lett film világpremierjét hétfő délután tartották. A vetítés előtt készült fotókon még büszkén és mosolyogva áll a fesztiválpalota előtt az alkotói gárda, a bemutatót követő buli azonban azzal végződött, hogy a rendőrök vitték el a rendezőt – tudtuk meg az Index cikkéből

Bárdos Judit, Kristóf György és Bandor Éva 2017. május 22-én a cannes-i filmfesztiválonForrás: AFP/Loic Venance

A buli másnapján Kristóf levelet írt a fesztivál programigazgatójának, amely az Indexhez is eljutott. Ebből kiderül, hogy egy 9000 euróba került bulit rendezett a stáb a tengerparton található Villa Schweppesben. A partira egy verekedés miatt ment ki a rendőrség, majd Kristófot, Marek Urbant, a film szlovák producerét és Jan Richtr hangmérnököt is magukkal vitték. Állítólag eltörték Richtr karját, és több órán át a rendőrségen tartották a három filmest. 

Kristóf György az Out cannes-i díszbemutatójánForrás: Varga Ferenc

A produkcióban dolgozó, a helyszínen tartózkodó forrásunk szerint egy kidobó úgy vélte, hogy Kristóf György lelkesebben táncol a kelleténél, és ráugrott a rendezőre. Az inzultus után a biztonsági személyzet hívta ki a rendőröket, akik a szórakozóhely előtt találtak rá a rendezőre és társaira, és ott intézkedtek.

Az Index úgy tudja, hogy az ügyet vizsgálja a fesztivál, és emiatt elhalasztották a rendező mai programját. A hétfői premier után ma is vetítik az Out-ot Cannes-ban. 

Az Out egy ötvenen túli férfi kelet-európai utazásának és útkeresésének története abszurd humorral elmesélve. A szlovák-magyar-cseh-francia-lett koprodukció készítésében számos magyar alkotó vett részt, köztük a főszereplő, Terhes Sándor és a film operatőre, Pohárnok Gergely.

Ieva Aleksandrova-Eklone, Bárdos Judit, Kristóf György, Bandor Éva, Terhes Sándor és Ieva Norvele-Kristof 2017. márjus 22-én a cannes-i filmfesztiválonForrás: AFP/Loic Venance

A kassai születésű Kristóf György a Miskolci Egyetemen tanult, majd a prágai FAMU-n végzett filmrendező szakon. Az Out június 15-től lesz látható a magyar mozikban, a Vertigo Média forgalmazásában.