A Csodácska (Wonder) című szívmelengető drámáról már az előzetese alapján biztosra vehető, hogy rengeteg embert fog megríkatni. Egy deformált arcú kisfiúról szól, aki ötödikes korában kezd el iskolába járni, és akit a kinézete miatt a legtöbb gyerek elkerül, és sokszor csúfolják is. Tíz éves korára 27 műtéten eset át Auggie, amelyeket azért végeztek el rajta, hogy jobban tudjon lélegezni, javuljon a látása és hallókészüléket se kelljen használnia – derül ki az előzetesből.

A kisfiúnak idővel persze barátai is lesznek, először egy lány ül le a magányosan ebédelő Auggie-hoz, később pedig egy másik fiú is szóba elegyedik vele. A főszereplőt A szoba című filmmel berobbant  Jacob Tremblay játssza, a szülei szerepében pedig a magát menő apának tartó Owen Wilsont és az aggodalmaskodó Julia Roberts tűnik fel.

Jacob Tremblay és Julia Roberts a Csodácska című filmbenForrás: Lionsgate

A szereposztás ígéretes, azonban az ilyen filmeknél mindig fennáll az a veszély, hogy átcsúsznak émelyítő giccsbe. Szerencsére a Csodácska rendezőjében meg lehet bízni, ő jegyezte az utóbbi évek egyik legjobb tinifilmjét, az Egy különc srác feljegyzései-t.

A nyitottságra nevelő, a másik elfogadását hangoztató Csodácska R. J. Palacio azonos című bestsellere alapján készült, az amerikai mozikban november 17-től lesz látható, a magyar premier dátumáról még nem kaptunk információt.