Will Smith imádta a magyar filmet Cannes-ban

2017.05.28. 21:31

A vasárnap esti cannes-i záróünnepség után egy sajtótájékoztatóra ült össze a Pedro Almodóvar által vezetett zsűri, és az újságírók kérdéseire válaszolva fűztek magyarázatot a kiosztott díjakhoz. A magyar versenyfilm, Mundruczó Kornél Jupiter holdja című alkotása elismerés nélkül maradt. A helyszínen tartozkodó egyik magyar újságíró, Szalkai Réka arra volt kíváncsi, hogy a misztikus akciófilm szóba került-e komolyabban a díjak odaítélésekor.

Will Smith a cannes-i filmfesztiválonForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

„Nagyon szerettem a Jupiter holdjá-t” – ragadta magához a szót az egyik zsűritag, Will Smith. A Men in Black- és a Bad Boys-filmek sztárja arról beszélt, hogy mivel egy szigorúan vallásos családban nőtt fel, ezért tökéletesen megértette Mundruczó filmjét. Fantasztikusnak nevezte, és azt mondta, biztos benne, hogy később újra és újra meg fogja nézni.

„Néha a demokrácia szívás” – utalt arra viccesen, hogy a díjak kiosztásakor a többség akarata érvényesül, és ő kisebbségben maradt a magyar film iránti szeretetével. A francia zsűritag, Agnès Jaoui még hozzátette, hogy mindannyiukat lenyűgözte a rendezés a Jupiter holdjá-ban. 

A 70. cannes-i filmfesztiválon kiosztott díjakról itt olvashat bővebben.

Jupiter holdjaForrás: InterCom
Olyat mutattak a magyarok Cannes-ban, amitől megdöbben a világ
Elképesztően látványos filmmel szálltak versenybe idén a magyarok az Arany Pálmáért a cannes-i filmfesztiválon. A Filmalap 700 millió forintos támogatásával készült Jupiter holdja olyan lélegzetelállító snittekkel van tele, hogy tátva maradt a szánk. Egészen különleges elegy Mundruczó Kornél új filmje: akciófilmekbe illő vizuális megoldásokkal emel költői, már-már vallásos szintre egy emberi történetet. Olvassa el a kritikánkat!

KAPCSOLÓDÓ CIKK