A látványfilmekben szerepet vállaló színészeknek mindennapos feladat, hogy egy zöld háttér előtt, csupán a képzeletükre hagyatkozva játsszanak el bizonyos helyzeteket. Például a szörny, amitől meg kell rémülniük, csak az utómunka során kerül be a jelenetbe. Nyilvánvaló, hogy Emma Watson sem egy szőrös bundába bújtatott fickóval táncolt A szépség és a szörnyeteg forgatásán, de hogy pontosan hogyan vették fel az elátkozott herceg jeleneteit, arra csak most derült fény.

A fenti werkvideóban megnézheti azt a speciális, motion capture technikához szükséges ruhát, amelyet a férfi főszerepet játszó Dan Stevens viselt. Hogy később könnyű legyen a termetes CGI-szörnyet belehelyezni a jelenetekbe, a brit színész öltözetét alaposan kibélelték, hatalmas vállaival és széles combjaival mókás látványt nyújt,ó a tetszetős kosztümöket viselő Watson mellett. Mintha a Michelin figurát és egy olcsó sci-fi űrhajósát keresztezték volna.

Képkocka A szépség és a szörnyeteg című filmbőlForrás: Collection Christophel/© Mandeville films / Walt Disney Pictures/Mandeville Films / Walt Disney P

Watson remek színészi képességét jelzi, hogy nem vigyorogta végig a filmet, hanem komoly arccal tudta eljátszani a romantikus jeleneteket. Stevensre is nehéz feladat hárult, nem elég, hogy egy kényelmetlen és nevetséges ruhát kellett viselnie, még dupla munkát is végzett. Esténként egymagában ismét eljátszotta a már felvett jeleneteket, az arcmimikáját rögzítették a szörny létrehozásához.

A számok azt mutatják, hogy a nézők elégedettek voltak a herceg kinézetével, világszinten az idén A szépség és a szörnyeteg gyűjtötte a legtöbb pénzt, több mint 1,2 milliárd dollárnál jár. Magyarországon is népszerű programnak bizonyult, 285 ezren ültek be eddig rá, ennél csak a Kincsem és a Halálos iramban 8 gyűjtött több nézőt 2017-ben.