A Hamupipőke című Disney-mese szende sztárja most először mutatkozott meztelenül a mozivásznon. A The Expection című második világháborús drámában Lily James merész jelenetei vibrálnak a feszültségtől és a vágytól.

Lily James a legtöbb ember számára a Hamupipőke legújabb Disney-feldolgozásának alázatos és gyönyörű címszereplőjeként ismert, de sokan emlékezhetnek rá a Downtown Abbey című tévésorozatból is.

Lily James a Hamupipőke című filmbenForrás: AFP

A 29 éves brit színésznő legújabb filmjében, a The Exception-ben ismét régimódi ruhákat visel, de olyat tesz, ami egy Disney-mesében soha nem történhetne meg. Szolgálólányként pucérra vetkőzik és szenvedélyes kapcsolatba bonyolódik egy katonával. A dráma a második világháború idején, a száműzött német császár, II. Vilmos hollandiai otthonában játszódik, és két olyan ember szerelmét mutatja be, akiknek alapesetben gyűlölniük kellene egymást.

Jai Courtney és Lily James a The Exception című filmbenForrás: A24

Egy SS-tiszt érkezik a császár birtokára, aki azt a feladatot kapja, hogy találja meg a trónfosztott uralkodó közelébe férkőzött kémet. Nyomozása közben beleszeret az egyik szolgálólányba, aki történetesen zsidó.

A lenti videóban megnézheti Lily James pucérkodós jeleneteit, amelyek önmagukban is sokat elárulnak a két ember kapcsolatáról. A Magyarországon forgatott Die Hard 5-ben Bruce Willis fiát alakító Jai Courtney ugyan hozzáteszi, hogy "kérlek", de így is ellentmondást nem tűrő parancsnak hangzik, amikor azt mondja a nőnek, hogy vegye le a ruháit. James végigfekszik az asztalon, és csak annyit kér halkan, hogy „gyengéden”.

Később viszont már a lány mondja a férfinak, hogy vetkőzzön le, aztán pedig már úgy viselkednek, mint egy igazi szerelmespár. Az SS-katonatiszt megkéri a zsidó lány kezét, annak ellenére, hogy tudja, minimális esélyük van a boldog, közös életre. A videóból izgalmas karakterív rajzolódik ki, amely a testi vággyal indul, és egy addigi hibás meggyőződését elvető, a szerelméért bármire képes SS-tiszttel végződik.

A fenti részlet mindenképpen meghozta a kedvemet a filmhez, amelyet a kritikák is jobbára dicsérnek. „El kell tudni választani egymástól a felháborító történelmietlen melodrámákat és a magukkal ragadó, remek történelmietlen melodrámákat, és a The Exception egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik” – írta a Vulture kritikusa.

 A legtöbb recenzióban a császárt alakító Cristopher Plummer játékát emelik ki, de a két fiatal színésszel is elégedettek, mindkettőjük részéről bátor és méltányolandó lépés volt, hogy igent mondtak erre a filmre, és a vele járó meztelenkedésre. 

Lily James és Ansel Elgort a Nyomd, bébi, nyomd című filmbenForrás: InterCom

The Exception valószínűleg elkerüli a magyar mozikat, de így sem fogunk Lily James nélkül maradni, ugyanis a színésznő feltűnik majd a június végén érkező Nyomd, bébi, nyomd-ban, biztosan üdítő jelenség lesz az idei nyár általunk leginkább várt adrenalinbombájában.