Iszonyú vagány a Fekete Párduc első előzetese

Fekete Párduc
Vágólapra másolva!
A Warner és a DC lekörözte a Marvelt az első női szuperhős főszereplésével készült Wonder Woman-nel, de az első színes bőrű szuperhőssel ők rukkolhatnak elő: 2018 februárjában érkezik a mozikba a Fekete Párduc, amihez már kijött az első, lehengerlő előzetes.
Vágólapra másolva!

„Nehéz királynak lenni, ha jó ember vagy” – állapítják meg a főhősről, T’Challáról, a fiktív Wakanda nevű afrikai ország trónörököséről, akit először az Amerika kapitány: Polgárháború-ban láthattuk. Ott merényletet követtek el az apja ellen, s az ifjú herceg bosszút esküdött a gyilkos ellen. Most már az uralkodás nehézségeivel kell szembenéznie: hadurakkal, külföldi zsoldosokkal, és Michael B. Jordannel (Creed), akit bilincsbe verve hoznak elé, majd pár snittel később T’Challa kopaszra borotvált női testőrségével készül megvívni.

Bár a sztoriról és a szereplőkről – szerencsére – még nem sokat tudhatunk meg, a világról annál többet, és ez alapján a két perc alapján Wakanda színpompás, izgalmas ellentmondásokkal teli ország lesz, ahová legszívesebben azonnal expedíciót vezetnék. A titkos ország, amit egy értékes ércnek, a vibrániumnak köszönhetően Eldorádóként rejtegetnek a külvilág elől, egyszerre technokrata és törzsi társadalom: high-tech felhőkarcolók közt mászkálnak állati maszkos, festett arcú, tetovált és testékszeres figurák.

Fekete Párduc Forrás: Fórum Hungary

Ez a világ mindenképp újfajta színfolt lesz a Marvel filmes univerzumában, Andy Serkist és Martin Freemant leszámítva nem sok köze lesz a Bosszúállókhoz, és remélhetőleg a látványos akciók és a ponyvakalandok mellett a politikai felhangoktól sem riad majd vissza. A Fekete Párduc emellett a fekete színészek ki-kicsodája, aki ebben a filmben nincs benne, az valószínűleg azóta már kirúgta az ügynökét.

A Disney kiadott egy posztert is. Nem tudom, mi történik a stúdió marketingosztályán, mert már a Pókember: Hazatérés legutóbbi plakátja is úgy nézett ki, mint egy kínai bolhapiacon kapható DVD kamuborítója. Chadwick Boseman fejét irtó bénán Photoshopolták a trónoló Párduc testére, mintha egy képszerkesztő-tanfolyam első hetén adták volna fel a tanulóknak házi feladatként.

A Fekete Párduc plakátja Forrás: Fórum Hungary

A film rendezője Ryan Coogler (Creed), az amerikai bemutató pedig 2018. február 16-án lesz.