Először az Origo Filmklubon láthatja a Pappa Pia hosszú előzetesét, amelyben Szabó Kimmel Tamás csap össze Stohl Andrással egy dunaparti csónakházért. A fiatal srác az öregek otthonából megszöktetett nagyapjával (Nagy Feró) egy menő romkocsmát próbál meg létrehozni az épületből, Stohl András nagymenő gengszterének viszont csak a telek kell, hogy végre megépíthesse a három tánctermes diszkóját.

Az előzetes gyorsan felvázolja az alapkonfliktust, aztán átadja a teret a poénoknak, és megmutatja, hogy a Pappa Pia világában hogyan intézik el az ingatlanvitákat: sok tánccal és énekléssel. A motoros srác és a maffiózó szembenállását tovább bonyolítja, hogy a főhős szerelme, Mara (Ostorházi Bernadett) most már az öltönyös gazfickónak dolgozik. „Lehet, hogy ti instantleves vagytok, ami pont felmelegítve jó” – ad némi reményt a kapcsolat folytatására Mara felszabadultan élő húga, akit az X-faktoros Kováts Vera alakít.

Dobó Kata és Szabó Kimmel Tamás a Pappa Pia című filmbenForrás: InterCom

„Minden ötlet jó, amiben legalább egy kocsma van” – mondja nevetve Nagy Feró, és alighanem az egész filmre ez a könnyed hangulat lesz jellemző. Még Stohl Andrásból is humorforrást csinálnak, a maffiózó egy színes női szandált visel az egyik jelenetben.

A kedvcsinálóban felbukkan még Dobó Kata és Reviczky Gábor, Korda György egy motorcsónakkal zúg el, az igazán éles szeműek pedig a jet skin száguldozó Vajna Tímeát is felfedezhetik. A Csupó Gábor által rendezett, népszerű magyar slágerekkel megpakolt Pappa Pia meglepő módon egy keddi napon, augusztus 15-én kerül a magyar mozikba.

Szabó Kimmel Tamás a Pappa pia című filmbenForrás: InterCom
Van benne egy papa, és sok pia is
A Pappa Pia forgatása már javában zajlott, amikor újságírókat engedtek a közelébe, és addigra nem a forgatás bizsergő izgalma lengte körül, hanem a fegyelmezett munka légköre. De míg a graffitivel feldobott díszletek között bóklásztunk, megtudtuk, hogyan lett Stohl Andrásból zenés színész, miért jár tisztelet Nagy Ferónak, mit láthatott a rendező a még ismeretlen női főszereplőben, és mivel győzte meg Andy Vajna Csupó Gábort, hogy jöjjön haza filmezni. Olvassa el forgatási riportunkat!