A Creed – Apollo fiá-ban Sylvester Stallone átadta a stafétát Michael B. Jordannek, és ezzel nem csupán új irányt kapott a Rocky-sorozat, de ismét megtelt energiával. A bokszfilm nagy sikert aratott, Stallone még egy Golden Globe-ot is bezsákolt az alakításáért, így viszonylag hamar felröppentek hírek egy esetleges folytatásról. Rocky megformálója most az Instagramon tett közzé egy képet, amely a Creed 2 történetére utal.

A ring szélén Stallone figyel, bent pedig Ivan Drago (Dolph Lundgren) és Adonis (Michael B. Jordan) néz egymásra dühödten. A kép nyilván nem igazi, hiszen a fiatalkori Lundgren szerepel rajta. Az általa megformált orosz bokszoló a Rocky IV-ben tűnt fel, előbb megölte Adonis apját, Apollo Creedet, majd Rockyval állt ki egy mérkőzésre. A fotó azt sejteti, hogy a Creed második része a bosszúról fog szólni, és ezt támasztja alá Stallone szövege is, amelyet a fotóhoz mellékelt: Itt az alkalom, hogy szabadjára engedd a képzeleted… a történelem valamilyen módon mindig megismétli magát, készen kell állnod rá! Az apák bűnei…

Sylvester Stallone és Michael B. Jordan a Creed - Apollo fia című filmbenForrás: Fórum Hungary

Az Instagramra posztolt kép több dolgot is jelenthet. A korkülönbség miatt nagy sportértéke nem lenne, ha Adonis Creed Ivan Dragóval öklözne. A The Playlist tippje már sokkal inkább elképzelhető, szerintük Apollo fia az orosz bokszoló fiával küzd majd meg. Ez egy eléggé lusta forgatókönyvírói húzás, remélhetőleg egy ügyesebb ötlettel állnak majd elő. 

A Creed – Apollo fia folytatásának a bemutatója odébb van, a premier dátumát sem hirdették még ki.