A Filmvilág blogon olvastuk, hogy felkerült a netre A Másoló (The Copyist) című magyar erotikus kisfilm, ami egy férfi és egy nő a fénymásoló tetején lezavart szeretkezését mutatja meg - a fénymásoló szemszögéből. A nyolcperces alkotást az alábbi videóablakban lehet megtekinteni.

A Másoló rendezője, Kőszegi Tamás éppen egy egyetemi vizsgához fénymásolta a jegyzeteket órákon át, amikor ötlete támadt: "a fénymásoló maga is egy optikai rögzítő, miért is ne lehetne vele filmet készíteni?" Korszakalkotó felfedezését rögtön megosztotta édesapjával, aki eképpen bíztatta: "ez egy akkora baromság, hogy ha valami, hát ez tutira tönkrevágja a karrieredet."

Kőszegi TamásForrás: Kőszegi Tamás

A fiatalembert azonban nem lehetett eltántorítani. Az eredeti elképzelés szerint A Másoló elkészítése csak pár hetet vett volna igénybe, végül közel három évig tartott a procedúra, amit Kőszegi olvasmányos blogbejegyzésekben dokumentált a cége honlapján.

A szeretkező pár férfi tagját a Munkaügyek-ben is szereplő Simon Attila alakította, a nőit pedig Valu Rebeka, aki feltűnt az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmben is (ő volt a lány, aki felkonferálta a kórust a filmvégi előadáson). A különböző szexuális pozitúrákba merevedő színészekről több mint ötezer felvétel készült a háromnapos forgatás alatt.

Valu Rebeka A Másoló forgatásánFotó: Nagy Diána / Mimicry Motions

A nagyjából százezer forintból készült film körülbelül száz nemzetközi filmfesztiválon fordult meg az elmúlt évben, és tíz helyről távozott díjjal. A Másoló vágója Földeák Laura volt, a zenéjét Markos Levente szerezte, a hangért Császár Gábor felelt, a fesztiváloztatásba Osvárt Andrea producer is besegített.