Majdnem Johnny Depp-pel cserélt arcot Nicolas Cage

2017.07.11. 19:04

A Shortlist nevű site gigantikus cikket közölt a kilencvenes évek egyik legjobb és legabszurdabb akciófilmjéről, a Nicolas Cage és John Travolta főszereplésével készült Ál/arc-ról, aminek pont húsz évvel ezelőtt volt a mozibemutatója. Az írásból többek között az is kiderül, hogy az eredetileg kiválasztott rendező, Marco Brambilla fiatalabb szereposztással képzelte el a filmet, és Cage mellé az akkor 27 éves Johnny Deppet akarta a másik főszerepre.

Iggy Pop és Johnny Depp az 1997-es cannes-i filmfesztiválonForrás: AFP

Egy darabig úgy tűnt, Depp hajlik is a dologra, de aztán nagy meglepetésre mégis nemet mondott a filmre. Kiderült, ez amiatt volt, mert amikor még csak forgatókönyv címét látta (Face/Off), a színész azt hitte, hogy jégkorongos témájú filmről van szó, de amikor elolvasta a könyvet, csalódottan konstatálta, hogy ennek az arccserélős őrületnek semmi köze a hokihoz.

Nicolas Cage és John Travolta az Ál/arc című filmbenForrás: InterCom

A félreértést az okozta, hogy a jégkorongban face-offnak hívják a játéknak azt a részét, amikor minden harmad elején és bármely játékmegszakítás után egymással szemben feláll egy-egy játékos, a játékvezető bedobja közéjük a korongot, ők pedig megpróbálják azt megszerezni.

Depppel együtt kiesett a projektből Brambilla is, az Ál/arc végül Travoltával és John Woo rendezésében valósult meg, és lett óriási siker. Valószínűleg Depp sem bánta meg a döntését, mert amit az Ál/arc helyett forgatott abban az időszakban, az minden idők egyik legnagyszerűbb gengszterfilmje, a Fedőneve: Donnie Brasco volt.

Al Pacino, James Russo, Bruno Kirby, Michael Madsen és Johnny Depp a Fedőneve: Donnie Brasco című filmbenForrás: InterCom