Nézze meg az elsők között Christopher Nolan háborús filmjét!

Kenneth Branagh a Dunkirk című filmben
Vágólapra másolva!
A Batman-trilógia és az Eredet rendezője a második világháború egyik sorsfordító ütközetét rekonstruálta legújabb filmjében. Ha kíváncsi arra, hogyan menekítették ki a szövetséges haderőt a németek gyűrűjéből, játsszon velünk, és premier előtt láthatja a Dunkirköt.
Vágólapra másolva!

Egy Christopher Nolan-film már önmagában kihagyhatatlan esemény, de most aztán pláne, amikor pályája során először, thrillerek, szuperhősfilmek és sci-fik után egy valós történelmi eseményt dolgoz fel a rendező. A dunkerque-i csata a második világháború egyik sorsfordító ütközete volt. A németek ugyan bekerítették a szövetséges haderőt, de az nem semmisült meg, mivel egy nagyszabású mentőakció keretében a katonák döntő többségét sikerült kimenteni és visszavinni Angliába.

Fionn Whitehead a Dunkirk című filmben Forrás: InterCom

Egy pillanatig sincs kétségünk afelől, hogy Nolan a lehető legnagyobb valósághűségre törekedve, mérhetetlenül nagy profizmussal vitte filmre a dunkerque-i eseményeket. Itt minden kép és hang azt a célt fogja szolgálni, hogy úgy érezzük magunkat, mintha mi ott lettünk volna a francia partoknál 1940-ben.

A háborús eseményeket három nézőpontból, a levegőből, a vízről és a szárazföldről mutatja be, így egyaránt átérezhetjük a tengerparton várakozó katonák kiszolgáltatottságát, a mentésükre érkező emberek hősiességét és a vadászpilóták bátorságát.

Nolan a nagyközönség számára ismeretlen és nagy népszerűségnek örvendő színészekből állította össze a film szereplőgárdáját. Az utóbbi halmazból alighanem a vadászpilótát megformáló Tom Hardy fogja a legtöbb szívet megdobogtatni, de Kenneth Branagh, Cillian Murphy és civilként a katonák megsegítésére induló Mark Rylance is biztosan sokat hozzá fog adni a filmhez. További érdekesség, hogy a One Direction nevű fiúzenekar egyik tagja, Harry Styles is fontos szerepet kapott a filmben.

Dunkirk Forrás: InterCom

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A felsorolt öt színész közül Emilio Estevez nem szerepelt még Christopher Nolan-filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt az Aréna moziba július 19-én, szerdán 20 órakor kezdődő vetítésünkre:

Balog Marika, Czeglédi Bernadett, dr. Jávorkúti Ádám, Elek Sándor, Fields Victor, Jászberényi Dániel, Lipták Árpád, Mezőfi Attila, Mogyorósy Márton, Nagy Judit, Pap Gábor, Porcsalmy Anna, Rajkó Balázs, Rétfalvi Anna, Szamosvölgyi Péter, Szelezsán Linda, Szilágyi Bertalan, Takács Pál, Tosaki Gábor, Tóth Balázs, Tóth Gergely, Varga Márta, Vida István, Virányi János és Wenczel Edwin.

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!