„Az univerzum szélesre tárult. Bárki bejöhet.” Így vezette fel a Twitteren Ava DuVernay a Disney új élőszereplős fantasyjének, az A Wrinkle in Time-nak első, színpompás előzetesét, melyről a stúdió idei expóján lebbentették fel a fátylat.

A film főhőse Meg (Storm Reid), a kamaszlány, aki dimenziókat átívelő utazásra indul, hogy megtalálja eltűnt tudós édesapját, akit a Star Trek-filmek Kirk kapitánya, Chris Pine alakít. „Sötét erő ejtette csapdába, mely az egész világegyetemet megfertőzheti” – hangzik el a vészjósló figyelmeztetés Oprah Winfrey csillámfényes szemfestékű karakterétől, aki a Meg küldetésében segédkező három különleges, varázserejű entitás egyike lesz.

Chris Pine az A Wrinkle In Time című filmbenForrás: Origo

 Az előzetesben felvonultatott pazar látványelemekre, futurisztikus jelmezekre, tarka parókákra, vizuális ötletekre nem lehet panaszunk. Chris Pine narancssárga börtön falán dörömböl, fura soklábú óriáslények cammognak felénk, a kedvencem pedig az a próbatétel, ahol egy kertvárosi rémálomba csöppennek a gyerekszereplők. Az élénk, világos paletta és a meseszerű dizájn a Holnapolisz-ra emlékeztet, remélhetőleg ez annál élvezetesebbre sikerül.

A film egy Amerikában rendkívül népszerű ifjúsági regény adaptációja, melyből 2003-ban már készült egy tévéfilmváltozat. (Madeleine L’Engle műve magyarul Időcsavar címmel jelent meg.) A 100 millió dolláros költségvetéssel dolgozó DuVernay, akinek előző két filmjét (Selma, 13th) Oscarra jelölték, mindenesetre máris rekordot döntött: ő az első színesbőrű rendezőnő, aki ilyen sok pénzből gazdálkodhat.

 Az A Wrinkle in Time-ban feltűnik Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Zach Galifianakis, Gugu Mbatha-Raw és André Holland. Az amerikai mozik 2018. március 9-én tűzik műsorukra. A Disney egy stílszerűen gyűrött plakátot is közzétett a filmhez.

Moziplakát az A Wrinkle In Time című filmhezForrás: Disney