Váratlan fordulatokkal fog sokkolni a Star Wars 8

2017.07.17. 11:32

A Disney nagyszabású éves expója, a D23 természetesen nem érhetett véget anélkül, hogy ne csillapítanák a Star Wars nyolcadik részére várók éhségét némi kedvcsinálóval. Új előzetest nem kaptunk, viszont levetítettek egy kulisszák mögé betekintő videót, melyben megszólaltatják a legtöbb színészt és alkotót, de néhány vadonatúj snittet is bevágnak a Az utolsó Jedik-ből.

A forgatási anyagban megpillanthatjuk például Finnt, aki Az ébredő Erő végén kómába esett, és felgyógyulása után rácsok mögött köt ki – hogy az ellenállókban támad-e bizalmatlanság vele szemben, vagy az Első Rend keríti kézre, arról egyelőre csak találgathatunk. Ízelítőt kapunk pár új szereplőből is: Laura Dern pompás ibolyaszínű parókában beszélget Carrie Fisherrel, az események sűrűjébe csöppenő karbantartónak, Rose-nak pedig fontos szerepet szánhatnak, mert az őt játszó színésznő, Kelly Marie Tran a beszélő fejek közé is bekerült.

Daisy Ridley a Star Wars: Az utolsó Jedik című filmbenForrás: Fórum Hungary

A videó nagy hangsúlyt fektet annak szemléltetésére is, a Star Wars csapata nem csak a számítógépben alkotja meg a varázslatos tájakat és idegen lényeket. Számos bevágott felvétel büszkélkedik a praktikus trükkökök használatával: a stúdióban vagy külső helyszínen épített díszletekkel, az óriási űrhajómakettekkel, vagy a mechanikusan mozgatott bábfigurákkal. Nekem különösen tetszik a sarkirókaszerű, jégcsapbundájú lény, meg az aranyos, elkerekedett szemű pingvin, akit máris a szívembe zártam.

A színfalak mögötti képsorok elsősorban persze két dologra koncentrálnak: Rey és Luke közös jeleneteire – Daisy Ridley a vásznon és a valóságban egyaránt komoly edzéseken gyakorolja a fénykard forgatását –, illetve Carrie Fisherre, aki a videó végén elmondja, a film a családról szól. A színésznőt ebben a filmben láthatjuk utoljára Leia tábornok szerepében.

A Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője és szereplői a D23 expón július 15-énForrás: Disney/© 2017 Disney Enterprises, Inc. All rights reserved./Image Group La

Mindenki kiemeli továbbá, hogy Rian Johnson író-rendező (aki az egyik forgatási felvételen Ryan Gosling híres Drive-beli bőrdzsekijére emlékeztető skorpiós pulcsiban instruál) nem fog biztonsági játékot játszani, váratlan fordulatokkal szolgálhat, és új irányba tereli a történetet. Johnson abban bízik, hogy az új részt sokkolónak, igazinak és őszintének fogják tartani a rajongók.

Nagyok az elvárások, hisz már előre is sokan az eredeti trilógia középső darabjához, A birodalom visszavág-hoz méricskélik Az utolsó Jedik-et, ahhoz pedig nem könnyű felnőni.

A Star Wars: Az utolsó Jedik 2017. december 14-től lesz látható a magyar mozikban.