A Jégvarázs szereplői karácsony előtt visszatérnek a mozikba

2017.07.18. 17:03

A Jégvarázs folytatására 2019 novemberéig kell várnunk, viszont már idén is visszatérhetünk egy rövidfilm erejéig az óriási sikert aratott mesefilm világába. Az Olaf karácsonyi kalandjá-nak a főhőse az első rézből már ismert kelekótya hóember, aki teljesen megdöbben azon, hogy Elzáéknak nincsenek karácsonyi hagyományai. Rögtön szorgos gyűjtögetésbe fog, házról házra jár, és a lelkesedése számos mókás szituációt eredményez.

A magyar nyelvű előzetesben több ismert, illetve nálunk kevésbe elterjedt hagyomány feltűnik. A nyalókakészítést imádja Olaf, a karácsonyfa-állítás viszont már furcsa szokásnak tűnik az összefoglalója alapján: „Kivágnak egy fát, aztán feldíszítik a holttestét gyertyákkal.” A kéményen keresztül érkező Mikulás hallattán is egyedi következtetésre jut, azt jegyzi fel, hogy karácsonykor szabad betörni házakba.

Képkocka az Olaf karácsonyi kalandja című filmbőlForrás: Fórum Hungary

Az Olaf karácsonyi kalandja 21 perces lesz, és a legújabb Pixar-mese, a mexikói folklór által inspirált Coco előtt nézhetjük majd meg a moziban. Tökéletes párosítást tűnik: miután kinevettük és kidideregtük magunkat Olaf társaságában, irány a túlvilág, ahol egy zenészkarrierről álmodozó sráccal csodálkozhatunk rá a színes csontvázak világára. A Coco lenyűgözően szép előzetesét itt tudja megnézni, a mesét november 23-tól játsszák a mozik.