Scully ügynök és Gandalf sok humorral készít fel a repülésre

2017.07.19. 12:54

Az Indexen láttuk, és minket is teljesen elvarázsolt a British Airways kisfilmje, amely a légi közlekedés biztonsági előírásait egy remek ötlettel próbálja a fejünkbe verni. A repülőgép folyosóján mutogató stewardok és stewardessek figyelése helyett az emberek hajlamosak mással foglalkozni, most viszont Gillian Anderson, Ian McKellen és sok más sztár valósággal odaszögezi a tekintetet a képernyőre.

A kisfilm forgatását egy brit komikus, Asim Chaudry vezényli le, aki a fontoskodásával sok mókás pillanatot hoz össze. Egyebek mellett a 12 év rabszolgaság-ból és a Doctor Strange-ből ismert Chiwetel Ejiofornak arról beszél, hogy karrierjében új távlatokat nyithat ez a film, a legutóbb a Westworld című sorozatban feltűnt Thandie Newton pedig akkora hatással van rá, hogy randira próbálja hívni.

Ian McKellen és Warwick Davis a British Airways videójábanForrás: British Airways

Feltűnik még Gordon Ramsay, a Gandalfot megformáló Ian McKellen a Harry Potter-sorozatból ismert Warwick Davisszel mesél az oxigénmaszk használatáról, a csúcspont pedig Scully ügynök, azaz Gillian Anderson feltűnésével jön el, aki csak nehezen tud magából kisajtolni egy mosolyt. A végén még Mr. Bean is ügyetlenkedik egyet a nemes cél érdekében.

Már javában benne vagyunk a nyárban, és ilyenkor sokan szállnak repülőre, hogy elutazzanak a tengerpartra. Nekik nem csupán vicces, hanem hasznos élmény is lesz ez a kisfilm, hiszen a mosolygás közben tuti, hogy megjegyzik, hogyan is kell az előírásoknak megfelelően használni a mentőmellényt.