Még szinte ki sem hűlt a Lego Batmobil motorja, máris érkezik egy vadonatúj 3D-s animációs film, melynek sárga játékfigurák a főszereplői. A 2014-es A Lego kaland és az idei Lego Batman után most nindzsák fognak összecsapni robotszamurájokkal, amiről A Lego Ninjago-film újonnan kiadott előzetesében meg is győződhet.

A távol-keleti szörnyfilmeket (kaijukat) és harcművészeti filmeket egyaránt kifigurázó sztori egy családi ellentétre épül: Lloydnak, az ifjú hősnek szedett-vedett csapatával  egy gonosz hadúrral szemben kell megvédenie városát, aki történetesen az apja. Az előzetesben Lloyd anyja elmeséli, hogyan jött össze egy főgonosszal („Amikor azt mondta, meg akarja hódítani a világot, azt hittem, csak képletesen beszél.”), és feltűnik egy közös ellenség, aki ellen apa és fia majd összefoghatnak, a rettenetes óriásszörny: egy valódi macska.

A Lego Ninjago-filmForrás: InterCom

A Lego Ninjago-film-ben már csak producerként vesz részt Phil Lord és Chris Miller, akik A Lego kaland-ban szellemesen játszottak el az animációs filmek kliséivel, viszont a Warner Legós franchise-jét beindító film írói, Dan és Kevin Hagerman visszatértek (a forgatókönyvet és a sztorit összesen kilenc szerző jegyzi). A karaktereknek nem ez lesz a mozgóképes bemutatkozásuk: a Lego Ninjago-játékból ugyanezekkel a karakterekkel 2011 óta fut animációs sorozat a Cartoon Networkön, mely jelenleg a hetedik évadjánál tart.

A poénok az előzetes alapján pihentebbek, az akciójelenetek viszont nem tűnnek különösebben eredetinek, de az eddigi Lego-filmeken jól szórakoztunk, így reméljük, ezúttal sem kell majd csalódnunk. A magyar nézők a világpremierrel egyidőben, szeptember 21-én láthatják először a filmet.

A Lego Ninjago-film plakátjaForrás: InterCom